Ko će koga kraj Moravice?

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.02.19. | 09:34

Trener Borca bez sedam igrača iz jesenjeg ešalona ne namerava da popušta u derbiju s favorizovanim Javorom

Da se „dele poeni“ za istrajavanje u fudbalsko - finansijski nemogućim situacijama, Čačani bi bili prvi na tabeli po broju preživljenih nedaća proteklih godina. Tako je i danas, pred 23. PLS kolo, odnosno utakmicu zaostalu nakon odlaganja poslednjeg jesenjeg takmičarskog kruga. Kako bilo, uz opasku da je start PLS proleća zvanično zakazan za vikend u Borcu lokalnu derbi utakmicu sa Javorom smatraju jako bitnom za što bolje otvaranje drugog dela sezone. Zebrama svakako neće biti lako, imajući u vidu da će se premladi čačanski fudbaleri naći oči u oči sa Ivanjičanima koji su zimu prezimili kao vladari drugog srpskog ešelona!

Trener Borca Vladimir Stanisavljević to zna, i nije mu prvi put da od dece pravi fudbalere. Prošlog leta je stvorio tim, a sada mora ponovo. U prelaznom roku otišli su Tripković, Kuveljić i Otašević, kartone pred Ivanjicu imaju Mišić, Kovačević i Šutić, dok je nakon povrede još uvek rovit Fićović, što šefa struke Borca primorava da ga još koji dan pričuva.

Izabrane vesti

To su fakti, na koje Vladimir Stanisavljević za MOZZART Sport lakonski kratko kaže: Ponovo su kadeti i omladinci ti koji treba da poture leđa, steknu iskustvo i održe rezultatski klub u PLS igri. Cilj nam je da se razigramo, da od ovih momaka stvorimo tim koji će vremenom talentovane pretvoriti u iskusne. Javor je svakako jak, ali mi ne idemo u Ivanjicu da im se poklonimo. Moraće komšije da se potrude. Bodove ne damo, jer igramo za klub, grad, uz vrlo jaku motivaciju”

Kako trener Čačana gleda na sedam izostanaka u odnosu na redovni sastav jedenje postave Borca.
“Nema tu šta da se gleda. Ima samo da se igra. Tri igrača nisu više u našem stroju, četvorica se vraćaju, a ja gledam samo u svoje, dakle u Borčevo dvorište. To što od talentovanih dečaka Čačka pravimo fudbalere superligaškog kalibra za mene je osnovni dokaz da je Borac očuvao infrastrukturu omladinske škole. Dakle, mi proizvodimo igrače, ne uvozimo ih sa strane. Retki su takvi klubovi, i to je razlog zbog kog smatram da ćemo konsolidaciono uspeti da u dogledno vreme nađemo među najboljima”.

Prethodni susret ova dva rivala odigran je u okviru osmog PLS kola, a završen je podelom bodova, sa po jednim golom oba sastava u toku drugog poluvremena. Ostaje nam da vidimo šta će se danas desiti na Gradskom stadionu kraj Moravice, naravno uz konstataciju da je upravo ova utakmica derbi regiona koji tradicionalno tera i jedan i drugi sastav na maksimalno zalaganje.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 14:00 2726 SRB 2 Javor - Borac C. ug 2-4 1,45
Ukupna kvota1,45

PLS - 23. kolo

14.00: (2,90) Bečej (2,90) Inđija (2,55)
14.00: (1,25) Sinđelić (5,20) Novi Pazar (11,0)
14.00: (1,85) Zlatibor Č. (3,35) Radnički K. (4,10)
14.00: (1,15) Bačka Topola (7,00) Trajal (15,0)
14.00: (1,20) Javor (5,80) Borac Č. (13,0)
14.00: (1,40) Žarkovo (4,40) Teleoptik (8,50)
18.00: (1,20) Metalac GM (6,00) Sloboda (12,0)

* Kvote su podložne promenama

PIŠE: Miloš MILIĆ
FOTO: MN Press


tagovi

PLSsportsko klađenjebet analizaVladimir SavanovićČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara