""
""

Ko će biti novo Zvezdino pojačanje: Majk Haris ili Skoti Hopson? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.14. | 06:55

Sa svih meridijana stižu potvrde da uprava kluba sa Malog Kalemegdana privodi posao kraju

Posle odbrane trofeja Kupa Radivoja Koraća, obezbeđivanja mesta u osmini finala Evrokupa i trijumfa u večitom derbiju, za navijače Crvene zvezde stižu vesti koje će ih dodatno obradovati. Naravno, u pitanju je pojačanje koje će u narednih nekoliko dana stići u Beograd i tako zvanično postati zamena za Blejka Šilba.

Poznati izraelski novinar Dejvid Pik, koji je jako dobro upoznat u dešavanja na evropskoj košarkaškoj pijaci, potvrdio je da se Majk Haris (30, 198), sada već bivši igrač Žeđijan Golden Bulsa, nalazi u završnoj fazi pregovora sa upravom crveno-belih i da je upravo on, u ovom trenutku, najbliži Malom Kalemegdanu. 

Izabrane vesti

Haris igra na poziciji krila, u Žeđijanu je prosečno beležio 28 poena i 15 skokova na devet utakmica, koliko je odigrao u poslednjoj epizodi na Dalekom Istoku. Pored nekoliko timova u Kini, Kuvajtu i Razvojnoj ligi, 30-godišnji Amerikanac je igrao i za Dinamo Kijev, gde je započeo profesionalnu karijeru, Hjuston, Vašington, a prošle godine i Jutu. 

Ostaće upamćen kao najbolji strelac i skakač Univerziteta Rajs, sa 2.014 poena i 1.111 uhvaćenih lopti.

Takođe, igrač koji se u poslednje vreme najviše pominje i sa kojim uprava kluba vodi pregovore je košarkaš Anadolu Efesa, Skoti Hopson (24, 201). Pre nego što je suspendovan od strane kluba zbog, kako se šuška, odlaska u Izrael u provod bez znanja kluba, Hopson je bio jedan od najboljih strelaca kluba u Evroligi. Bivši igrač Univerziteta Tenesi je u Turskoj beležio 7,2 poena i 2,6 skokova, dok je u Evroligi imao prosek od 15.5 poena, 4.2 skoka i 1.1 asistenciju. 

Ipak, malo je verovatno da do dogovora sa igračem koji se odlično snalazi na pozicijama dva i tri uopšte dođe, iako pojedini mediji tvrde suprotno, iz razloga što Zvezda želi da ga zadrži i za narednu sezonu, što 24-godišnji Amerikanac ne želi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Majk HarisJadranska ligaSrbijaSkoti HopsonFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara