""
""

Ko će biti novi trener Zvezde? (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.06.17. | 11:03

Odluku treba očekivati u naredna 24 sata! Verujte li u Karbonea, ili smatrate da je Vladan Milojević bolje rešenje. Da li biste rizikovali sa Milošom Veselinovićem?

Vreme nije saveznik rukovodstva Crvene zvezde, pripreme za novu sezonu počinju već 9.juna, krajem meseca srpski vicešampion startuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Generalni direktor Crvene zvezde još nije doneo odluku kada je u pitanju novi šef stručnog štaba, ali gusta magla neizvesnosti oko Ljutice Bogdana sa razilazi. Nije tajna: najveće šanse da preuzme kormilo Crvene zvezde ima nekadašnji strateg Čukaričkog i doskorašnji šef stručnog štaba Panioniosa Vladan Milojević. Pozitivnom ishodu se nada i Italijan Benito Karbone, kao i Boško Đurovski, dok bi u prvi plan mogao da iskoči mladi i supertalentovani Miloš Veselinović.

Oglasio se Vladan Milojević: Zvezda? Znaće se vrlo brzo..

Izabrane vesti

Sama činjenica da je Zvezdan Terzić boravio u Atini jasno pokazuje da je Vladan Milojević trenutno prvi favorit. Nekadašnji libero Crvene zvezde i Panatinaikosa ima, bar na papiru, sve potrebne reference. Radio je u omladinskoj školi na Marakani, gde je sa omladincima osvojio titulu, zatim je ostavio jak utisak u Čukaričkom (osvojen kup), a put ga je kasnije vodio u Omoniju i Panionios. Sazreo je kao trener, nije mu stran rad sa mladim igračima i sigurno da na Crvenu zvezdu gleda kao na iskorak u karijeri.

Oglasio se i Karbone: Zvezda je san! Mogu sutra da dođem

Italijan Benito Karbone ni izbliza nema takac CV kao Milojević. Međutim, koliko je nekadašnji napadač Intera, Torina i Parme zagrejan za posao najbolje ilustruje činjenica da je boravio u Beogradu i gledao finale kupa. Donekle ozbiljan posao Karbone je imao samo u Ternani, mada je pomagao Luisu Enrikeu u Romi.

Zvezda traži novog Zengu: Karbone bio na finalu kupa!

Njegovo angažovanje predstavljalo bi ozibljan rizik. Karbone ne poznaje situaciju u srpskom fudbalu, bio bi mu potreban period prilagođavanja, ali... Ima onih koji tvrde da bi temperamentom podigao ekipu kao Valter Zenga, da bi taktički nadogradio igrače. I da bi eventualnim uspehom u Beogradu sebi značajno podigao cenu na fudbalskom tržištu.

Rasplet u PAOK-u može da donese trenera Zvezdi, a ne Partizanu

Naravno, kao kandidat i dalje figurira klupski vojnik, istinska legenda, Boško Đurovski. Činilo se u jednom trenutku da će skinuti prefiks v.d, ali sama činjenica da je Zvezda ušla u pregovore sa Milojevićem i Karboneom dovoljno govori. Kao da ne postoji konsenzus oko Boška Đurovskog.

Potresi u PAOK-u u etar su izbacili još jedno ime, Miloša Veselinovića. Tog nadarenog momka sigurno čeka klupa Crvene zvezde i sigurno bi bio najozbiljniji kandidat da je poznat široj javnosti. Ostale reference poseduje. Ima onih koji tvrde da je ubedljivo najtalentovaniji trener u zemlji. Momak je koji ne radi, već koji živi fudbal. Počeo je da se bavi trenerskim poslom sa 22 godine, a ispod njegovog srpa i nakovnja su u Obrenovcu izašli Alen Stevanović, Filip Đuričić i Radosav Petrović. Zna sve to Zvezdan Terzić, ali verovatno smatra da bi 37-godišnji stručnjak mogao da izgori u vulkanu velikih očekivanja. Jer Crvenu zvezdu čeka Evropa, čeka imperativ titule i na sve to čeka je velika rekonstrukcija tima.

A, koga biste vi voleli na klupi Crvene zvezde?


tagovi

Vladan MilojevićSuperligaSrbijaMiloš VeselinovićEvropaFK Crvena zvezdaBoško Đurovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara