""
""

Klop uručio prvu zahvalnicu: Na Enfildu traža novog levog beka

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.05.16. | 18:57

Igrač kome su svi u Liverpulu želeli što pre da vide leđa konačno napušta klub

Iskusni španski defanzivac Hose Enrike dogovorio je sporazumni raskid sa Liverpulom, pa već sada može da traži novi klub u kojem bi mogao da oživi profesionalnu karijeru.

Izabrane vesti

Redsi su nekadašnjeg prvotimca Vilareala doveli 2011. godine iz Njukasla za 8.000.000 evra, a u proteklih pet godina nedeljno je zarađivao nešto više od 80.000 evra. Iako je tada, baš kao i mnoga pojačanja Liverpula u poslednjih nekoliko godina, mnogo obećavao, nije uspeo da zadovolji apetite publike na Enfild Roudu, pa su praktično svi jedva čekali da dođe kraj njegovog petogodišnjeg ugovora.

Enrike je bio standardan samo u prve dve sezone, ali je dolaskom supertalentovanog Alberta Morena morao na klupu. Ove sezone za njega čak ni na klupi nije bilo mesta, jer se kao druga opcija kraj leve aut-linije nametnuo mladi reprezentativac Engleske Džo Gomez. Ipak, Englezi očekuju da će Jirgen Klop u predstojećem prelaznom roku dovesti pojačanje upravo na tom mestu.

Enrike je za ovih pet sezona odigrao ukupno 76 utakmica u dresu Liverpula i postigao svega dva gola. Enfild će ga brzo zaboraviti, baš kao i mnoge pre njega.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulJirgen KlopHose EnrikeEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara