Klipersi se rešili Džonsona preko Ažinse, pa i njega otpisali! Teo ostaje

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.10.18. | 10:15

Sve kako bi se roster sveo na 15 igrača

Uprava Los Anđeles Klipersa odlučila je da u danu otvaranja nove sezone reši pitanje rostera pre završnog roka i tako skrati roster na 15 imena. Tako su se Klipersi odrekli Veslija Džonsona kako bi u svoje redove doveli - Aleksisa Ažinsu. A onda i njega otpisali s liste igrača.

Posao iz ove perspektive ima smisla. Dok Rivers je morao da se reši prekobrojnih igrača, a Aleksis Ažinsa nije bio u planovima kluba jer je propustio celu prošlu sezonu zbog raznih problema sa desnom patelarnom tetivom, pa je jasno da Klipersi nisu imali razloga da ga zadržavaju. Pritom, Klipersi u konkurenciji već imaju trojicu centara - Bobana Marjanovića, koji je dominirao predsezonom, te Marćina Gortata i Montrezla Herela

Izabrane vesti

Ovim poslom Klipersi su sačuvali tačno 800.000 dolara, što je odlična suma novca s obzirom da isti novac klub ne bi zaradio da je jednostavno otpustio Veslija Džonsona. Klub je takođe otpustio i Džavuna Evansa, što u perspektivi znači da Miloš Teodosić najverovatnije ostaje član Klipersa, iako se poslednjih dana pominjalo da je realniji trejd u Sparse ili Sanse. 

 

Foto: Action Images


tagovi

Aleksis Ažinsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara