""
""

Kleo opet! Barkos opet! Partizanove i Zvezdine “devetke” rešetaju po Brazilu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.10.14. | 10:51

Nekadašnji napadači večitih su u sjajnoj formi, a brazilska Serija A ulazi u finiš

Nekadašnji napadači Crvene zvezde i Partizana nastavljaju da rešetaju po brazilskoj Seriji A! Gabrijel Kleverson Kordova - Kleo i Ernan Barkos nalaze se u sjajnoj formi. Pre nešto manje od mesec dana su bili strelci u istom kolu, a i prethodne noći su opet naštelovali nišanske sprave i pogađali mrežu rivala.

Izabrane vesti

Brazilska Serija A polako ulazi u sam finiš, situacija se zakuvala i sledi završnih osam prvenstvenih rundi.

Tri dana posle meča u gostima protiv Flamenga u kojem je sa dva gola srušio najpopularniji klub u Brazilu i doneo pobedu Atletiko Paranenseu od 2:1, Kleo je opet bio čovek odluke za klub iz Kuritibe. I opet u gostima. U svom maniru je bio u pravo vreme na pravom mestu i postigao jedini gol na meču protiv Krisijume. Nekadašnji cenatrfor Partizana i Zvezde je u roku od tri dana, u dva meča postigao tri gola za Atletiko Paranense i odneo im šest bodova. Atletiko je sada daleko od borbe za opstanak i miran je u sredini tabele… Kleo je sa sedam golova u 15 prvenstvenih mečeva postao prvi strelac tima.

Sa rešetanjem rivala je nastavio i Ernan Barkos! Nekadašnji napadač Crvene zvezde je postigao jedini gol za Gremio na meču protiv Figuerensea, vredan tri boda. Argentinac se vratio u tim posle odrađene suspenzije zbog crvenog kartona i bio precizan sa bele tačke što mu je bio 13. prvenstveni pogodak ove sezone. Popularni Pirat je drugi strelac lige sa samo golom zaostatka u osnosu na Enrikea iz Palmeirasa. Gremio je šesti na tabeli sa tri boda manje od drugoplasiranog Sao Paula i bodom manje od četvrtoplasiranog Atletiko Mineria, pa ima realne šanse da se dokopa plasmana u Kopa Libertadores.  

Kada smo već kod brazilske Serije A, da pomenemo i dešavanja sa ostalih mečeva.

Lider Kruzeiro je kiksnuo na svom terenu protiv Palmeirasa odigravši samo 1:1, ali Sao Paulo to nije iskoristio da mu priđe pet bodova zaostatka. Trikolori su uprkos povratku Kake u tim odigrali bez golova na gostovanju proptiv Kaposoensea. Nije igrao prvi strelac tima Aleksandre Pato koji je povređen…

Flamengo je sa 2:0 savladao Internasional i izbacio ga iz trke za titulu, a strelac oba gola je bio mladi napadač Gabrijel. Golom Edsona u 91. minutu Fluminense je kao gost pobedio minimalcem Santos za opstanak u trci za Kopa Libertadores.

Nastavlja se sunovrat Botafoga. Posle dve solidne utakmice, posrnuli velikan iz Rija je opet poražen. Ovoga puta na gostovanju Koritibi u direktnom okršaju za opstanak. Domaći tim je slavio sa 2:0. 


tagovi

BrazilErnan BarkosKleomeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara