""
""

Klajvert se vratio u Ajaks: Tata, nauči me da budem šampion

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.16. | 17:04

Legendarni holandski golgeter od leta će trenirati svog sina Džastina

Ajaks misli na budućnost. I na svoje legende. Jedna takva je dobila „na čuvanje“ generaciju za koju na Amsterdam areni veruju da može da bude jednako uspešna kao ona pre 21 godinu koja je pokorila Evropu. Sačekaćemo da vidimo da li će u tome i uspeti, tek među udarnim vestima iz Holandije je i sledeća: Patrik Klajvert se vratio među Kopljanike.

I to kao trener omaldinaca. Čuveni napadač postao je trener ekipe do 19 godina, a na leto će mu se u njoj pridružiti jedan od četvorice sinova - Džastin (17). Reč je o momku koju je prošle sedmice potpisao prvi profesionalni ugovor sa Ajaksom, overivši saradnju na dve godine. Trenutno je član kadetskog tima slavnog kluba, ali se pretpostavlja da će na leto biti prekomandovan u godinu dana stariju generaciju. A onda ćemo na delu gledati nesvakidašnju situaciju: da tata uči sina. Zvanično. Iako mu je, verujemo, osim gena preneo i tajne fudbalske igre.

Izabrane vesti

Inače, Džastin Klajvert nije klasičan špic, već se najbolje snalazi kao krilni napadač, a kažu da se podjednako dobro snalazi na obe strane terena.

Pogledajte...

Podsećamo, Patrik Klajvert je po okončanju igračke karijere (Ajaks, Milan, Barselona, Njukals, Valensija, PSV, Lil) bio trener mladog tima Tventea, deo stručnih štabova AZ Alkmara i NEC-a, kao i seniorske reprezentacije Holandije. Ukolko nastavi pravilno da se razvija nema sumnje da sa njim Ajaks ima velike planove, pošto je i aktuelni strateg Frank de Bur radio tri godine u mlađim kategorijama pre nego što je 2010. na klupi prvog tima nasledio Martina Jola.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

 

 


tagovi

Patrik KlajvertHolandijaEvropaEredivizijaDžastin KlajvertAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara