"Tuga navijača Viktorije"
"Tuga navijača Viktorije"

KLADIONICA: Jablonec šokirao Plzenj i prigrlio trofej češkog Superkupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.07.13. | 22:20

Dva gola pala u sudijskoj nadoknadi

Tuga navijača ViktorijeProšla su vremena kada su o trofejima u Češkoj odlučivala dva ili tri kluba. Dominaciju praških velikana Sparte i Slavije još 2002. godine prekinuo je Slovan, a kasnije su svoje trenutke slave proživljavali i Banik i Viktorija Plzen, koja je u poslednje četiri sezone osvojila dve titule prvaka i jedan trofej u Kupu. Ali, uspesi doskorašnjih "autsajdera" i u drugima su probudili nadu da mogu do velikih dostignuća, pa je sada došlo vreme da se sladi i Jablonec.

Naime, tim koji nikada nije preskočio više od jedne prepreke u evropskim kvalifikacijama je posle osvajanja češkog Kupa prošle sezone novu počeo prigrlivši pehar Superkupa!

Izabrane vesti

U finalu je pao šampion Viktorija iz Plzenja. I to na domaćoj Dosan areni – 2:3.

Iako su favoriti poveli već u petom minutu posle gola Tomaša Vagnera. Međutim, usledio je potop u drugom poluvremenu, s obzirom da su Beneš, Hubnik i Kopič preokrenuli rezultat, da bi u 95. minutu Vagner samo ublažio poraz. Da Kopič svoj gol nije postigao minut ranije…

Ovako, Jablonec je osvojio tek treći trofej u karijeru (u Kupu je bio najbolji i u sezoni 1997/1998) i rastužio navijače Viktorije. Ali i sve kladioce koji su unapred razmišljali o tome kako će potrošiti novac zarađen na pobedi Plzenja. Koja je, tek da podsetimo, bila vrednovana primamljivom kvotom 1,70.

(FOTO: Action Images)


tagovi

bet analizaČeškaEvropaJabloneckladionicameđunarodni fudbalViktorija Plzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara