"Klobučar u dresu Partizana"
"Klobučar u dresu Partizana"

KK Partizan u velikom problemu, Klobučar stopirao pojačanja!

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.09.14. | 16:25

Zbog dugovanja prema Slovencu koja su nešto veća od 130.000 evra Arbitražni tribunal FIBA (BAT) zabranio crno-belima registraciju novih igrača

Klobučar u dresu PartizanaVest je jako loša za navijače, upravu i stručni štab KK Partizan, ali daleko od toga da je neočekivana. Arbitražni tribunal FIBA, popularni BAT, zabranio je crno-belima registraciju novih igrača, zbog dugovanja prema Slovencu Jaki Klobučaru. Prethodno, FIBA tribunal je presudio da je srpski šampion dužan nešto više od 130 hiljada evra levorukom beku koji je u Humskoj proveo devet meseci. 

Presuda BAT-a je od pre desetak dana, ali je danas zvanično stigla u Partizan, prenosi agencija BETA. Od ranije su pod istom kaznom kragujevački Radnički i novosadska Vojvodina, takođe zbog dugovanja prema bivšim igračima. 

Izabrane vesti

Za registraciju igrača svakom klubu je potreban Letter of Clearence (LOC) od FIBA, ukoliko je on prethodnu sezonu igrao u drugoj zemlji. Dakle, dok ne izmiri obaveze prema Klobučaru Partizan će moći da angažuje samo igrače koji su prethodnu sezonu proveli u Srbiji, ili Amerikance koji su igrali na koledžu. Možda će se crno-beli do daljeg opredeliti za takvu strategiju pri dovođenju pojačanja, ali to svakako ne bi bilo na renomeu kluba.

U Humskoj sledi turbulentan period, videćemo da li će čelnici Partizana uspeti da reše dugovanja prema Klobučaru koji je trenutno na Svetskom kupu u Španiji. 

(FOTO: MN Press) 


tagovi

Jadranska ligaJaka KlobučarMundobasket 2014FK PartizanSlovenijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara