"Radost Ajba i Firmina"
"Radost Ajba i Firmina"

Kišni čovek Ajb približio Liverpul finalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.16. | 22:46

Liverpul slavio u kišnom Stouku (0:1) u prvom meču polufinala Liga kupa

Radost Ajba i Firmina

Liverpul je zabeležio važan trijumf u kišnom Stouku u prvom meču polufinala Liga kupa Engleske - 0:1 (0:1). Pogodak odluke postigao je Džordan Ajb u 37. minutu, čime je približio Crvene velikom finalu na Vembliju, iako je jasno da će puno bure biti sigurno i u revanšu na Enfildu za tri nedelje.

Izabrane vesti

Oba rivala u meč su ušli otvoreno, bez garda, a izgledalo je da se gosti bolje snalaze po raskvašenom terenu. Tradicionalna kišurdača nije obišla Stouk ni večeras, pa su se po klizavom terenu majstori na obe strane mučili. Loš start utakmice za Liverpul obeležile su povrede Kutinja i Lovrena kojima su stradali butni mišići, ali je utisak u prvom poluvremenu popravio Džordan Ajb koji je sjajno ispratio akciju svog tima, i loptu koja je došla do njega smestio iza leđa Batlanda za 0:1.

Liverpul je bio bolji u prvom delu, golman Stouka je bio na mukama posle pokušaja Ajba, Firmina, Lalane, dok je na drugoj strani domaćin tek na trenutke podsetio na dobre partije koje pruža u poslednje vreme. Arnautović je bio neprimetan, Krkić odsečen, a Šaćiri dekoncentrisan, pa su konkretni napadi izostali.

U nastavku je Livepul mudro držao loptu, ali i pokušavao uglavnom šutevima sa distance, dok je Stouk tek na momente pretio gostima, ali bez konkretnog rezultata. I iz tako loše igre Potersi su mogli do gola i možda povoljnog rezultata na kraju, ali je veteran Džonatan Volters u nadoknadi vremena propustio veliku šansu, kada se našao sam ispred Simona Minjolea.

U drugom polufinalu sutra uveče se sastaju Everton i Manečster Siti (21), a revanši polufinala su na programu 26. i 27. januara.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

StoukLiverpulLiga kup EngleskeEngleskaDžordan Ajb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara