Štefan Kisling
Štefan Kisling

Kisling se vratio iz penzije posle četiri meseca - i doživeo katastrofu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.09.18. | 16:30

Nekadašnji reprezentativac Nemačke sada nastupa u osmoj ligi gde je sa saigračima poražen - 1:5

Imaju nemački ljubitelji fudbala jedan zanimljiv izraz - Fußball Got - u slobodnom značenju fudbalski bog.

To je igrač koji ne mora nužno da bude velemajstor na terenu, dovoljno je da provede nekoliko godina u jednom klubu, oduži mu se značajnim golovima (makar kao rezerva s klupe) i stekne kultni status među simpatizerima. Takvih igrača je u Nemačkoj nekoliko, a najčešće se radi o iskusnim napadačima poput Aleksa Majera (bivši Ajntraht iz Frankfurta), Klaudija Pizara (Verder) ili Štefana Kislinga (bivši Bajer iz Leverkuzena).

Izabrane vesti

Upravo ovaj poslednji danas je privukao pažnju ljubitelja Bundeslige i to zbog jednog zanimljivog gesta. Proslavljeni 34-godišnji napadač se 12. maja ove godine oprostio od profesionalnog igranja fudbala u dresu Farmaceuta na utakmici sa Hanoverom, ali se posle nekoliko meseci u penziji ponovo aktivirao. Kisling je u nedelju ponovo debitovao i to u amaterskom rangu za niželigaški Šelkingen-Hausen u lokalnom derbiju sa Šelkingen/Albom.

Radi se o osmoligaškom rangu takmičenja u kojem se posle utakmice najčešće ide na pivo, a Kisling je odigrao meč posle samo jednog zajednički odrađenog treninga sa novim saigračima i nije se proslavio - izgubili su čak sa 1:5.
"Bilo je mnogo iscrpljujuće nego što sam očekivao. Mislim da bih igrao mnogo bolje da sam pre utkamice uskočio u hladnu vodu", priznao je nekadašnji reprezentativac Pancera, koji je na utakmici i povredio kuk.

Kisling je tokom 12-godišnje karijere u dresu Bajera iz Leverkuzena zabeležio i šest nastupa za selekciju Nemačke, a poručuje da ga poraz neće obeshrabriti i da će za novi tim igrati još sigurno dva ili tri puta tokom ove sezone, što je marketinški, ako ne i rezultatski, sigurno pun pogodak Šelikngen-Hausena.

Foto: Action Images


tagovi

Štefan Kisling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara