"Fantomski gol Kislinga"
"Fantomski gol Kislinga"

Kisling ili Helmer? Najčuveniji fantomski golovi Bundeslige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.13. | 13:12

Da li je lopta prešla gol liniju ili ne? To je ništa u poređenju sa ovim sudijskim biserima

Fantomski gol KislingaDebata o korišćenju tehnologije u fudbalu dobila je novo poglavlje u susretu Hofenhajma i Bajera, koji je rešio meč u svoju korist rezultatom 1:2, iako je samo jednom pogodio mrežu rivala? I ne, nije u pitanju autogol domaćih već katastrofalan previd sudije Feliksa Briha, koji nije primedio da je lopta posle udarca Štefana Kislinga pogodila spoljni deo mreže, ali je pronašla rupu i našla se u golu.
"Razumem reakciju navijača, prijatelja i onih koji su mi pisali i ja sam donekle uzrujan. Nakon ponovljenog snimka shvatio sam da gol nije bio regularan, ali u tom trenutku nisam mogao da vidim. Izvinjavam se svim ljubiteljima sporta i ove igre. Nije lepo dobiti utakmicu na ovakav način, jer za mene i klub poštenje je izuzetno važno", pravdao se Kisling.

Izabrane vesti

Ipak, slaba uteha za Hofenhajm koji je uložio zvaničnu žalbu na suđenje Briha, ali je šansa da nešto i promeni ravna nuli.

Uostalom, Hofenhajm nije prvi, a verovatno ni poslednji tim koji je oštećen takozvanim fantomskim golom. Najpoznatiji u Nemačkoj viđen je pre ravno 19 godina kada je Bajern savladao Nirnberg sa 2:1 dobrim delom zato što je sudija priznao već čuveni "Fantomtor" Tomasa Helmera.

Iako lopta nije ni završila u golu?

Utakmica je, inače, tada poništena pa je odigrana nova u kojoj su Bavarci pregazili Nirnberg sa 5:0. Sada je, ponavljamo, malo verovatno da će se to desiti, jer je, između ostalog, Hofenhajm kao domaćion bio taj koji je zadužen za organizaciju meča.

Rupa u organizaciji, rupa u golu, rupa u bodovnom saldu.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

Bajer LeverkuzenEvropaNemackaŠtefan KislingTomas Helmer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara