""
""

Kiša u Brnu vinula Kračloua u GP nebesa!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.16. | 14:40

Pobednik Velike nagrade Češke je Kal Kračlou, drugi je Valentino Rosi, dok je treće mesto pripalo Marku Markezu

Desilo se ono čega se Mark Markez plašio! Kiša na Velikoj nagradi Češke ponovo je promešala karte u koristi Dukatijeve ergele, ali se nije ponovila situacija iz Austrije. Podvig je napravio Kal Kračlu, motociklista LCR Honde koji je posle 35 godina pauze, postao prvi Britanac koji je osvojio trku Moto GP šampionata. Drugo mesto na Velikoj nagradi Češke pripalo je borbenom Valentinu Rosiju, dok je treće mesto u borbi do poslednjeg kruga prigrabio Mark Markez. Važan podatak je da je za konačan uspeh Valentina Rosija, odnosno za sve dobijene duele u drugom delu trke odgovoran i znalački odabir tvrdog pneumatika za zadnji točak tokom cele trke.  

Izabrane vesti

Četvrto mesto je zauzeo Loris Baz, dok je kao petoplasirani motociklista kroz cilj prošao Hektor Barbera. Sasvim neočekivano na trci u Češkoj podbacio je Horhe Lorenco koji nije uspeo da osvoji bodove. On se posle posete boksu, i vrlo nonšalantne zamene motocikla vratio u trku, ali nije mogao da se izbori sa konkurencijom iako se u jednom trenutku našao točak uz točak sa ljutim rivaliom, Markom Markezom. U tom momentu motociklista Repsol Honde već je bio za čitav krug ispred zemljaka iz Jamahinog tabora, pa je svaka pomisao o borbi dva rivala na stazi postala izlišna. Lorenco je trku završio na 17. mestu, što najviše ide u prilog Valentinu Rosiju koji je preuzeo drugo mesto u generalnom plasmanu sa ukupno 144 osvojena boda.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Mark Markez sa 197  bodova, Valentino Rosi je na drugoj poziciji sa 144 sakupljena boda, dok je Horhe Lorenco tek treći sa 138 bodova. 

GENERALNI PLASMAN

1. Mark Markez (Repsol Honda) 197
2. Valentino Rosi (Muvistar Jamaha) 144
3. Horhe Lorenco (Muvistar Jamaha) 138
4. Dani Pedrosa (Repsol Honda) 109
5. Meverik Vinjales (Suzuki Ekstar) 100

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezKal Kračlou

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara