""
""

Kimiju preti 60 dana zatvora, danas na informativnom razgovoru u MUP!

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.08.13. | 08:45

Marko Šćepović juče dao izjavu policiji koja će predložiti tužilaštvu pokretanje postupka protiv vođe navijača, čak i ako napadač Partizana ostane pri tvrdnji da mu je sam predao kapitensku traku

Odmotava se klupko u slučaju “kapitenska traka”! Napadač Partizana Marko Šćepović juče je dao izjavu policiji povodom skandala u Humskoj, kada mu je Miloš Radisavljević Kimi, jedan od vođa Grobara skinuo kapitensku traku, rečeno je “Politici” u MUP-u Srbije. Informativni razgovor sa Radisavljevićem zakazan je za petak. Posle razgovora sa obojicom učesnika događaja, kaže naš sagovornik blizak istrazi, biće sastavljen izveštaj, koji će policija sa priloženim dokazima dostaviti nadležnom tužilaštvu.
Kako nezvanično saznajemo, policija će najverovatnije, čak iako Šćepović ostane pri tvrdnji da je sam predao kapitensku traku Radisavljeviću i da ga ovaj ni na jedan način nije ugrozio, predložiti tužilaštvu pokretanje postupka protiv navijača, zbog neovlašćenog upada na sportski teren.
Naš sagovornik blizak istrazi napominje da elemenata za pokretanje postupka ima, jer se na video-snimku vidi kako Radisavljević ulazi na teren i skida kapitensku traku fudbaleru.

Na naše pitanje zbog čega Radisavljević nije odmah uhapšen ako je već prekršio zakon, već je prisustvovao i konferenciji za novinare, u MUP-u kažu da će pokretanje postupka, prekršajnog ili krivičnog, protiv navijača i njegovo eventualno pritvaranje zavisiti isključivo od odluke nadležnog tužilaštva.
Prema Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, neovlašćen ulazak na teren predstavlja prekršaj za koji se izriče kazna zatvora od 30 do 60 dana i novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.
Incident između Radisavljevića i Šćepovića posle utakmice Partizana - Ludogorec u Humskoj na terenu, najblaže rečeno, zaprepastio je one ljubitelje sporta koji su gledali utakmicu iskreno navijajući za svoj klub. Mnogo veće iznenađenje bila je (ne)reakcija koja je usledila posle utakmice, ali i konferencija za novinare, na kojoj su akteri incidenta javnost pokušali da ubede da se ono što su videli zapravo nije dogodilo.
Vanja Vukić, državni sekretar u MUP-u Srbije izjavio je da će policija istražiti sve okolnosti incidenta.
MUP će ispitati da li je osoba koja je ušla na stadion imala i neko odobrenje od uprave fudbalskog kluba Partizan da stoji na mestu na kom se nalazila, kao i sve okolnosti, koje su dovele do tog slučaja”, rekao je Vukić.

IGRAČ POSTAO ROB SILEDŽIJI, KOJEG PODRŽAVA UPRAVA KLUBA

Kriminolog Zlatko Nikolić, viši naučni saradnik Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja kaže za da je „ceo događaj ponižavajući” i tvrdi da je isključivo uprava kluba odgovorna kako za incident, tako i za to što je Radisavljeviću omogućila još i konferenciju za novinare.
To je zločin prema igraču, koji je napadnut i ne sme da pisne. On je rob jednom siledžiji, kojeg podržava uprava kluba. A po Zakonu o nedoličnom ponašanju na sportskim priredbama, upravo bi uprava kluba trebalo da odgovara za lošu organizaciju utakmice, ali se to ne dešava jer političari sede u njoj”, smatra Nikolić, a njegove reči prenosi “Politika”.

Miloš Radisavljević, vođa „Alkatraza”, jedne od grupa Partizanovih navijača, izašao je iz zatvora početkom aprila ove godine nakon što je izdržao zatvorsku kaznu od godinu i šest meseci zatvora zbog pretnji Brankici Stanković, novinarki B92. Osuđen je jer je za vreme utakmice Partizan–Šahtjor koja je direktno prenošena, gumenu lutku koja je simbolizovala Stankovićevu „nabijao na metalnu šipku”, posle čega su drugi navijači pevali pesmu: „Otrovna si kao zmija proći ćeš kao Ćuruvija”.

On je nedavno prvostepeno osuđen na četiri meseca zatvora, zbog napada na policajce tokom nereda u kojima je 2004. godine zapaljena beogradska Bajrakli-džamija. Osim toga, Radisavljeviću, kako saznajemo, sud nijednom nije izrekao zaštitnu meru zabrane prisustvovanja sportskim priredbama.

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

Kimi RadosavljevićMarko ŠćepovićMUPFK Partizanslučaj trakaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara