"Radosavljević i Šćepović"
"Radosavljević i Šćepović"

Kimi: Nisam mu uzeo traku, ali je Marku ovo trebalo da se trgne iz letargije?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.08.13. | 14:17

"Ja sam osetio obavezu prema navijačima", dodaje Šćepović na neuverljivoj konferenciji za novinare koja nikoga nije ubedila da promeni stav o incidentu nastalom posle meča sa Ludogorecom

Radosavljević i ŠćepovićPredstava koja na svom koncu nije nagrađena aplauzom. Otprilike tako je izgledala nenajavljena konferencija za novinare napadača Partizana Marka Šćepovića i jednog od vođe navijača Miloša Kimija Radisavljevića na kojem su pomenuta dvojica izneli svoje viđenje incidenta sa meča crno-belih protiv Ludogoreca.

U koje, zaista tako mislimo, verovatno ni oni sami ne veruju. Jer, "zvanično" objašnjenje kaže:
"Stvorila se slika totalno drugačija od onoga što se stvarno desilo. Jer ja nijednog trenutka nisam bio agresivan. Tačno je da sam preskočio ogradu kao što činim svake utakmice kako bih skinuo zastave i pokupio koreografiju, ali mu nisam skinuo traku. Mi smo pre svega drugari i ovo nije bio nasilan gest. Videli su svi šta se desilo i ne znam zbog čega se pravi fama, a ne piše o drugim stvarima. Ponavljam, nisam mu skinuo traku, sam mi ju je dao", tvrdi Radisavljević, a i Šćepovićevo svedočenje ide na istu vodenicu.
"Ja sam osetio obavezu prema navijačima, koji su tu cele godine i naš su 12. Igrač, da predam traku. A digla se velika prašina nepotrebno i ovaj slučaj nema veze sa slučajom Lazara Markovića (kojeg je jedan navijač Partizana ošamario, prim.aut) jer je to potpuno druga dimenzija. Nijednog trenutka se nisam osetio ugroženim. Dešava se da odigram lošiju utakmice, nekad su navijači zadovoljni, nekad nisu“.

Izabrane vesti

I onda ide snimak... Na kome se jasno vidi kako Radisavljević ulazi na teren, rukom pokazuje Šćepoviću da skine traku, iako ovaj u tom trenutku peva navijačke pesme, potpuno nesvestan svega što će se desiti. Sve se to vidi na snimku.

Ali, valjda su neki navikli da se njihova reč sluša bez pogovora. Sada se to očekuje i od uprave, koja se, sudeći prema rečima Radisavljevića, otuđila.
"Šćepi sve ove godine nikada nismo zviždali na jugu. Uvrede su stizale sa drugih strana. A ni sada nismo odredili ko je kapiten, niti ćemo u budućnosti. Ima ko to da radi. Ali, nama jeste bitno ko su kapiten i njegovi zamenici i nadamo se da je i drugima naše mišljenje bitno. A ovo je Marku trebalo da se trgne iz letargije", ističe jedan od vođa Grobara i nastavlja sa savetima Šćepoviću, pa se postavlja pitanje šta radi stručni štab?
"Marko zna naš stav. Da bi trebalo više da se zalaže. On je veliki grobar i van terena i vrlo je korektan. Ponavljam da se ništa nasilno nije dogodilo. Mi smatramo da u ovom trenutku nije za traku i od njega tražimo samo da 30 puta ukliza na utakmici i ako to uradi može što se nas tiče dve trake da nosi".

Uostalom, smatraju navijači Partizana, postrojavanje igračkog kadra nije najveći problem kluba. Veći problem je, tvrde na "jugu", način na koji posluje uprava. Koja je sinoć zvižducima i povicima terana iz Humske.
"Svi ste videli naš stav. Znate šta se dešava. A ako je najveći utisak sa utakmice Marko, onda bi oni koji izveštavaju trebalo da se zapitaju da li je to u redu. Zna se kakva je situacija. I kad skandira ceo stadion, onda bi taj neko trebalo da se zapita o nekim stvarima", potvrdio je Radisavljević da je jezgro navijača Partizana okrenulo leđa upravi na čelu sa Draganom Đurićem.

Kad smo već kod "visoke politike", postavlja se i pitanje o čemu su predstavnici navijača pred meč sa Širakom razgovararali na sastanku sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem?
"Zaključili smo da se ravnopravno gleda i na Partizan i na Zvezdu što nam je gospodin Vučić i obećao i to je to. Pokušali smo da se neke stvari i u košarkaškom klubu dovedemo u normalu, međutim neki zvaničnici to interpretiraju na svoj način", tajnovit je ostao Radisavljević čijem razgovoru sa novinarima nije prisustvovao niko iz rukovodstva Partizana.

Marko Šćepović bio je jedini prisutan iz kluba, ali pitanje je koliko će i on još biti na platnom spisku crno-belih s obzirom da interesovanje Verone. Nemile scene sa meča protiv Ludogoreca mogle bi da ubrzaju njegov odlazak?
"Videćemo narednih dana za Veronu. Rekao sam već da mi je posle tri titule vreme da odem, ali bih sad voleo i da ostanem i pokažem se u boljem svetlu, jer sam svestan da nisam pružio koliko navijači očekuju. Odigrao sam dosta ispod nivoa. Uvek sam uživao podršku juga, ali je teško kad vam navijači sa istoka i zapada zvižde još kad izađeš na zagrevanje. Izložen sam pritisku. Profesionalac sam. Ali isto tako sam i živ čovek i ne mogu da ih ne čujem", priznaje utučeni Šćepović.

Nije mu lako.  

(FOTO: Star Sport)


tagovi

grobariKimi RadosavljevićMarko ŠćepovićMiloš RadisavljevićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara