""
""

Kempbel hoće da bude gradonačelnik Londona: Ja sam iz radničke klase, dosta je korumpiranih političara!

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.06.15. | 13:29

"Pogledajte ljude koji su već 10 ili 15 godina u politici. Pomislite:’Pa, vi bi trebalo da budete profesionalci’. Studirali su na Oksfordu ili Kembridžu, potrošili hiljade funti, a ugled im je potpuno ukaljan“, oštar je bivši štoper

Nekada je Sol Kembel bio fudbaler zbog čijega prelaska iz Totenhema u Arsenala je malo nedostajalo da London gori, a sada ovaj bivši engleski reprezentativac ima nameru da postane gradonačelnik britanske prestonice.

Izabrane vesti

On je najavio da će kao kandidat Konzervativne stranke učestvovati u trci za izbor gradonačelnika umesto aktuelnog prvog čoveka Londona Borisa Džonsona.
"Mislim da donosim nešto novo, jer stižem iz radničkog miljea. Nije mi bilo lako, ali sam naporno radio i sada je došlo vreme da vratim zajednici deo onoga što sam od nje dobio", rekao je

Četrdesetogodišnji bivši igrač Totenhema i Arsenala potvrdio je da će učestvovati u javnoj debati 4. jula sa ostalim kandidatima za nominaciju konzervativaca.

Favoriti za mesto gradonačelnika iz opozicione Laburističke partije su Tesa Džauel i Sadik Kan.
“Pogledajte ljude koji su već 10 ili 15 godina u politici. Pomislite:’Pa, vi bi trebalo da budete profesionalci’. Studirali su na Oksfordu ili Kembridžu, potrošili hiljade funti, a ugled im je potpuno ukaljan“, dodao je Kempbel.

Kempbel nije želeo da komentariše da li će navijači Totenhema možda bojkotovati njegovu kandidaturu, s obzirom da je napustio taj klub 2001. kako bi se pridružio gradskim rivalima, Arsenalu.
"Ukoliko stalno razmišljamo samo o fudbalu, nigde nećemo stići", dodao je bivši fudbaler.

Džonson je prošlog meseca izabran u parlament i posle odstupanja sa mesta gradonačelnika 2016, očekuje se da preuzme ministarsku funkciju u kabinetu Dejvida Kamerona.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sol Kembelmeđunarodni fudbalEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara