""
""

Kembel sprečio bruku Sportinga u 96. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.16. | 21:28

Nejaka Tondela u poslednjim sekundama ispustila dva boda u Lisabonu

Malo je falilo da pukne bruka u Lisabonu večeras, ali je čudo sprečio Džoel Kembel. Uporni Kostarikanac ušao je sa klupe posle šokantnog vođstva jedne od najgorih ekipa u Portugaliji i uspeo je u šestom minutu nadoknade da sačuva bod lisabonskim Lavovima u okršaju sa autsajderom - 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Nije ovo bilo veče Sportinga, koji je ušao u duel osmog kola pod utiskom minulog poraza od Dortmunda u Ligi šampiona. Tako emotivno ispražnjene fudbalere domaćina žilava Tondela je dočekala na nož, a da se ne šali pokazala je nekoliko puta tokom meča. Da lakih bodova za Sporting nema na ovom meču definitvno je bilo jasno u 74. minutu kada je Muriljo posle prelepe akcije i asistencije Žailsona rutinski matirao Ruija Patrisija za šokantno vođstvo gostiju.  

Bio je to znak da na teren mora da uđe fudbaler na pozajmici iz Arsenala, da spasava što se spasti da, a to je uspeo tek duboko u nadoknadi vremena. Posle očajničke akcije i serije dugačkih lopti Karlos Maertins je pronašao u petercu gostiju Kembela, a ovaj uspeo da matira odbranu Tondele i donese ipak vredan bod lisabonskim Lavovima.

Lazar Marković je ceo večerašnji meč odgledao sa klupe za rezerve, dok Radosav Petrović nije ni bio i timu Sportinga koji je ovim remijem prepustio drugo mesto na tabeli Portu. 

PRIMEIRA LIGA – 8. KOLO

Petak
Maritimo – Boavista 1:1 (1:0)
/Sousa 27 – Karaka 51/

Fereira – Nacional 1:1 (0:1)
/Valente 67 – Rodriges 19/

Subota
Ferense – Setubal 1:1 (0:0)
/Ikaro 53 – Pačeko 86/

Sporting – Tondela 1:1 (0:0)
/Kembel 90+6 – Muriljo 74/

21.30 Porto – Arouka

Nedelja
17.00 Moreirense – Rio Ave
19.00 Eštoril – Gimaraeš
21.15 Belenenseš – Benfika

Ponedeljak
21.00 Braga – Šavez

(FOTO: Screenshot)


tagovi

TondelaSporting LisabonPortugalLazar MarkovićDžoel Kempbel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara