"Kejlor Navas"
"Kejlor Navas"

Kejlor Navas – Marsovac među stativama!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.06.14. | 10:09

Emocije savladale Kostarikance posle istorijskog uspeha u Resifeu

Kejlor NavasGiljermo Očoa nije mogao da zaustavi Holandiju, pa je Meksiko završio učešće na Mundijalu. Ali, čarolija Kejlora Navasa i dalje traje. Maestralni golman Levantea pravio je čuda u pobedi Kostarike nad Grčkom i pogurao Los Tikose do istorijskoga uspeha i plasmana u četvrtfinale.
"On mora da je rođen na Marsu, na Veneri ili na nekoj drugoj planeti. Toliko odskače. Fantastičan je!", na sva usta je saigrača hvalio Selso Borhes, koji je šutirao prvi penal za Kostarikance.
"Neverovatno je koliko nam je Navas dao. On je naš vođa i na i van terena. Sa njegovim odbrana uvek dobijemo drugu šansu. Pritom je i sjajna osoba i ovo je njegov trenutak. Neka svet vidi ko je Kejlor Navas, mi smo od početka znali koliko je sjajan".

I zaista, Navas je skida o zicere Dimitrisu Salpingidisu i Kostasu Mitrogluu, a na kraju i nela Teofanisu Gekasu.
"Ostali smo mirni i kada smo primili izjednačujući gol. Nije nas uhvatilo ludilo. Smireno smo jedan drugom govoroili: ‘U redu je, idemo na penale’… I naš golman nas je spasio", nije mogoa Borhes, a da se ne vrati na golmana Levantea.

Izabrane vesti

Sam Navas jedna je uspevao da govori od emocija.
"Hvala Bogu. Uvek sam ga molio za zdravlje, radio skromno kako bi pomogao mom timu. Drago mi je što je su me sada ljudi nagradili za moj rad i ponudili mi ohrabrenje. Hvala i mojoj porodici, ona me pokreće, ne dozvoljava mi da spustim gard. Nadam se da ću poživeti još dugo i još dugo čuvati ove uspomene".

Sledeći rival – Holandija u subotu 5. jula u Salvadoru.
"Zašto ne bismo mogli da pobedimo? Zašto? Ako nastavimo ovako sve je moguće. Ako izađemo na teren sa stavom da smo već izgubili Holandija će nas pregaziti", uverava Borhes.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Selso Borhesreprezentativni fudbalKostarikaKejlor NavasBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara