"Semjuel Eto"
"Semjuel Eto"

Karamele nikada nisu bile strašnije: Everton doveo trostrukog osvajača Lige šampiona Semjuela Etoa

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.08.14. | 21:23

Bivši napadači Čelsija će sledeće godine biti udarna igla tima sa Gudisona, već u sledećem kolu igra protiv bivšeg kluba?

Semjuel EtoRoberto Martinez i uprava Evertona su ovog već napravili posao od kojeg vilica pada na pod dovođenjem Romelua Lukakua, a sada su Karamele potpisali ugovor sa još jednim bivšem igračem Čelsija – Semjuela Etoa.

Kamerunac je bio slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa londonskim klubom, a tražili su ga brojni klubovi širom Evrope, previše da bi ih sad nabrajali. Na kraju je tim sa Gudisona bio najuspešniji i Eto je potpisao dvogodišnji ugovor sa premijerligašem.

Izabrane vesti

Trener ekipe Martinez tvrdi da je presudan faktor bio Etova želja za dokazivanjem, iako je napadač tri puta osvajao Ligu šampiona i dalje želi da osvaja trofeje.
„Sreo sam se sa njim i imali smo dobar razgovor o fudbalu i bio sam impresioniran koliko je i dalje gladan. Za nekoga ko je postigao skoro sve on i dalje ima želju koju je imao kada je bio 15-godišnjak i došao u Španiju da svima pokaže šta može“ , rekao je Martinez.

Napadač je objasnio šta je presudilo da pojača tim iz Liverpula.
„Bio sam veoma impresioniran stilom igre koji je Everton usvojio. Odmah sam video da ću u ovom klubu imati priliku da igram fudbal“, rekao je Eto i možda potkačio bivšeg trenera Žozea Murinja sa kojim je imao verbalni sukob pošto je napustio klub.

Zanimljivo, Everton već u sledećem kolu igra protiv Čelsija, a 33-godišnjak će biti na raspolaganju Martinezu za taj meč.

(FOTO: screenshot evertonfc.com)


tagovi

EngleskaEvertonEvropaPremijer ligaSemjuel Etotransferi2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara