""
""

KAPA DOLE! Pelegrini i Malaga kaznili portugalske ziheraše za četvrtfinale Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.13. | 22:38

Španci odigrali fantastičan meč i potpunom ofanzivom pobedili Porto sa 2:0 i nadoknadili poraz iz prvog meča. Portugalci sošli da brane rezultat i čekaju grešku za šta su zasluženo kažnjeni

 

Izabrane vesti

Debitant nastavlja da deli lekcije! Malaga više nije senzacija, već jedan fenomenalan tim, koji igra prelep fudbal i koji je večeras apsolutno zasluženo poslao Porto kući sa dva komada u mreži i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona. Sa gotovo laganih 2:0 su savladali portugalskog šampiona i prekinuli mu niz od 16 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Uprkos porazu iz prvog meča, Španci su ponovili sličan meč kao kada su delili lekcije Milanu, Zenitu i Anderlehtu. Zaigrali onako kako znaju i umeju (ofanzivno) i apsolutno zasluženo se plasirali među osam najboljih.

Kapa dole Malagi i kapa dole Manuelu Pelegriniju koji je dokazao da je majstor od trenera! Dokazao je da nije slučajno doveo Viljareal do polufinala Lige šampiona i da nije slučajno bio trener Real Madrida! Kapa dole i momcima kojima klub duguje ogroman novac i koji su letos pristali da ostanu u Malagi iako su mogli dobiti odrešene ruke da su podneli tužbe.

Porto je mislio da je iskustvo na njegovoj strani i ziheraškim pristupom tražio gol u gostima koji bi ih odveo dalje. Kako drugačije prokomentarisati odluku trenera Pereire da na klupi ostavi najboljeg igrača Džejmsa Rodrigeza i da sa Stivenom Defurom pojača manevar u veznom redu. Želeli su novu šahovsku partiju, ali im Malaga to nije dozvolila. Pelegrini je izveo najofanzivniju moguću formaciju i to mu se vratilo. Od prvog minuta je gurnuo Iska, Hoakina, Baptistu, Saviolu, kasnije i Santa Kruza. Nije se branio nijedan sekund i za to je nagrađen.

Hoakin je mogao na startu meča da dođe u situaciju jedan na jedan, ali je slabo primio loptu. Potom je Elton u dva navrata fenomenalnim interevencijama osujetio pokušaje Tulalana i Antunjesa. Malaga je stezala obruč i vršila strašan pritisak, što umalo nije urodilo plodom u 42. minutu kada je Saviola zatresao mrežu i krenuo da slavi. Ali, arbitar Ricoli je poništio gol zbog navodnog faula Baptiste nad golman Eltonom, iako se činilo da je Brazilac pre ispustio loptu nego što je to bio prekršaj.

Nadoknada Malagi je stigla već u sledećem minutu kada je najbolji mladi igrač Evrope, sjajni vezista Isko evrogolom zatresao mrežu gostiju. Sa nekih 18 metara je poslao projektil u suprotan gornji ugao Portovog gola i doneo zasluženo vođstvo Andalužanima. Pokazao je zašto je dobio nagradu Zlatni dečko (Golden boy) za najboljeg mladog fudbalera Evrope...

Malaga ni u drugom poluvremenu nije kalkulisala i krenula je po drugi gol da zapečati Porto. Taj posao im je olakšao belgijski vezista Stiven Defur koji je dobio potpuno bespotreban drugi žuti karton i morao napolje već u 49. minutu. Kako li se tek sada osećao Pereira koji je u Defuru video aduta za eliminaciju Malage...

“Setio se” pa je ubacio sa klupe Džejmsa Rodrigeza, ali je već bilo kasno.

Pelegrini je u 74. minutu uveo Roke Santa Kruza umesto umornog Saviole, a paragvajsi veteran je samo tri minuta kasnije bio najviši u skoku i overio plasman Malage među osam najboljih.

Pelegrini i Malaga su upozorili velikane. Već je jednom sa Viljarealom igrao polufinale. Izgleda da može da ponovi taj uspeh…. 

Malaga – Porto 2:0 (1:0)
/Isko 43, Santa Kruz 77/
Sudija: Nikola Ricoli (Italija)
Crveni karton: Defur (Porto) u 49. minutu

MALAGA (4-2-3-1): Kabaljero – Gamez, Veligton, Demikelis, Antunjes – Itura, Tulalan - Isko, Hoakin (od 88. Kamačo), Baptista (od 74. Santa Kruz) – Saviola (od 78. Pjazon)
PORTO (4-3-2-1): Elton – Danilo, Otamendi, Mangala, Aleks Sandro (od 70. Acu) – Fernando, Defur, Moutinjo (od 46. Rodrigez) - Lučo Gonzales, Varela (od 58. Maikon) – Martinez


tagovi

EvropaLiga šampionaMalagaManuel PelegriniPortoPortugalPrimeraRoke Santa KruzSan Francisko DžajantsŠpanijaStiven Defur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara