"Alonso se nadao da Meklarenova zverka žešće ujeda"
"Alonso se nadao da Meklarenova zverka žešće ujeda"

Kanada dotukla Meklarenov optimizam i Alonsove nade!

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.16. | 09:49

Pogrešna procena vremenskih prilika i neadekvatna taktika srozali su Fernanda Alonsa tek na 11. mesto na Velikoj nagradi Kanade

Alonso se nadao da Meklarenova zverka žešće ujedaSimbol Formule 1, ekipa Meklarena, potpuno je podbacila u Kanadi. Fernando Alonso je bio tek 11, dok je Dženson Baton zaglavio jer Hondin agregat nije izdržao. Tako stoje stvari u učinku tima iz Vokinga, a da su mogli bolje to je i njima jasno o čemu svedoče Alonsove izjave ili, bolje rečeno, objašnjenja o tome kako je i kada sve krenulo u pogrešnom pravcu. Meklarenov  automobilista tvrdi da njegov tempo na trci nije bio dobar iz više razloga. On kao i mnogi drugi za rezultat optužuje taktiku odlazaka u boks, kao i jalove nade o kiši u Montrealu koja se očekivala, ali ipak nije pala...

"Ovo je za nas bila teška trka. Nismo imali tempa da budemo konkurentni. Želeo sam da u finišu trke stavim nove gume, ali čak i za to je bio veliki rizik jer smo bili na 11. mestu i borili smo se za bodove. Ipak, odradio sam više od 50 krugova na jednom setu pneumatika, ali su pred sam kraj oni koji su dva puta išli u boks bili dosta brži. Čekali smo da padne kiša ili da se na stazi  pojavi sigurnosni auto. Ipak, mislim da smo imali pravu startegiju i sada nam ostaje da se okrenemo narednoj trci“, rekao je Fernando Alonso koji se sprema da već narednog vikenda popravi loš utisak u Azerbejdžanu.

Izabrane vesti

Ovakve konstatacije podržava i Dženson Baton koji za razliku od kolege u Kanadi nije uspeo da proknjiži bodove. Njegov učinak je omeo kvar na Hondinom motoru, koji je kako sam kaže uočio u retrovizoru kao dim koji se širi iza Meklarenovog bolida.
"Moj problem je svima bio iznenađujući, jer sam odjednom izgubio snagu, pogledao u ogledalo i video da motor nije izdržao. Nisam imao nikakava upozorenja pre toga da će se ovo desiti. Prava je šteta, mislim da smo mogao da zabeležim dobar rezultat. Sačuvao sam dosta goriva a stanje pneumatika je bilo dobro, što mislim da bi nam kasnije pokazalo rezultate u trci.", rekao je Dženson Baton razočaran zbog nevolja koje su ga zadesile u Montrealu .

(FOTO:Action Images)


tagovi

MeklarenFormula 1Fernando AlonsoDžejnson Baton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara