""
""

Kalu kao u najboljim danima, Štutgartu se crno piše (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.10.14. | 22:28

Švabama izgleda ponovo predstoji grčevita borba za opstanak

Goleada u prvom meču sedmog kola nemačke Bundeslige i novi poraz Štutgarta, koji ponovo, kao i prošle sezone, ističe veoma ozbiljnu kandidaturu za ispadanje u niži rang. Bolja od Švaba bila je ekipa Herte rezultatom 3:2.

U slučaju pobede neke od ekipa koje se trenutno nalaze iza tima sa Gotlib Dajmlera (Hamburger, Verder, Frajburg) predstojećeg vikenda, ekipa Armina Veha naći će se u zoni ispadanja. Ono što posebno treba da brine trenera Štutgarta jeste činjenica da njegov tim igra kardinalno kada napusti svoj stadion, pošto je ovo već 14 vezani meč na kome ne znaju za pobedu u gostima - devet poraza i pet remija.

Izabrane vesti

Junak Hertinog trijumfa, drugog u sezoni, svakako je Salomon Kalu, letošnje pojačanje tima iz Berlina. Nekadašnji as Čelsija postigao je dva gola, prvi iz penala za 1:1, a onda i drugi za vođstvo i potpuni preokret u 63. minutu. Taj drugi pogodak bio je verovatno najlepši momenat na utakmici, s obzirom da je Kalu posle lepe solo akcije uspeo da prevari i golmana Kirhbauma. Reprezentativac Obale Slonovače tako sada na svom kontu ima tri pogotka od dolaska u Nemačku.

Treći gol za domaće delo je Berensa u 83. minutu utakmice. Konačan rezultat postavio je autogolom Vagner. Vođstvo Švabama doneo je Lejtner već u petom minutu, međutim, to nije pomoglo gostima da zabeleže bolji rezultat.

Srpski reprezentativac Filip Kostić odigrao je svih 90 minuta u dresu gostujućeg tima, ali bez značajnijeg učinka.

BUNDESLIGA - 7. KOLO

Petak:
Herta - Štutgart 3:2 (1:1)
/Kalu 22pen, 64, Berens 74 - Lejtner 5, Vagner 83ag/

Subota:
15.30: Bajern - Hanover
15.30: Dortmund - Hamburger
15.30: Leverkuzen - Paderborn
15.30: Hofenhajm - Šalke
15.30: Verder - Frajburg
18.30: Ajntraht - Keln

Nedelja:
15.30: Volfsburg - Augzburg
17.30: Menhengladbah - Majnc

(foto: Action Images)


tagovi

BundesligaEvropaHertaNemackaSalomon KaluStutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara