"otkud sad ovo?"
"otkud sad ovo?"

Kalčopoli u Portugaliji: Benfika plaćala za titulu?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.17. | 11:58

Iz kluba kategorički demantuju

otkud sad ovo?Benfika decidirano tvrdi da je sve plod medijske mašte. Problem je što se prva informacija, ona o istrazi povodom zbivanja na utakmici Rio Avea i Feirensean, ispostavila kao tačna. Koji dan kasnije portugalski mediji su objavili da policija istražuje i način na koji je Benfika osvojila titulu prvaka Portugalije 2016. godine.

Pod lupom je konkretno minimalna pobeda nad Rio Aveom od 1:0. Navodno, Benfika je četvorici igrača Rio Avea platila da joj se, narodski rečeno, sklone sa puta.

Izabrane vesti

Zanimljivo, kada je pre nekoliko dana objavljena i prva informacija o opsežnoj policijskoj istrazi o nameštaljkama u fudbalu takođe su se pominjala četvorica igrača Rio Avea. Samo što je tu sporan bio meč iz protekle sezone, kada je Rio Ave izgubio od Feirensea sa 1:2.

Pre no što nekome padne na pamet, jer će sigurno biti i takvih: ne, nije Radosav Petrović, iako je i on igrao tu utakmicu. Osumnjičeni su golman Kasio, defanzivci Marselo, Nađak, pa i Roderik Miranda koji je u međuvremenu za 2.500.000 funti prešao u Vulverhempton, trenutnog lidera Čempionšipa.

Sve je otkriveno kada su kladionice nadležnim organima prijavile neuobičajeni šablon uplata. Da preciziramo, oko 100.000 evra je neko želeo da uplati na keca na Feirense. Neko iz Kine, dodaju meidji.

Ispostavilo se kasnije da je sumnjiva i Rio Aveova utakmica sa Benfikom iz 31. kola sezone 2015/2016 kada su lisabonski Orlovi titulu osvojio sa dva boda više od Sportinga. Rio Ave je bio šesti.

Kasio i Marselo su i tada igrali za Rio Ave, Miranda je bio suspendovan, Nađak već u španskom Reusu. Otišao je i Sportingov Petrović.

Benfika "kategorički negira" da je učestvovala u bilo kakvim mutnim radnjama. Istraga se nastavlja. 

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara