""
""

Kalčomerkato: Eto je Juveov pik, Lacio čeka 15 miliona od Reala za Bilju, Roma i Napoli sužavaju potragu

Vreme čitanja: 4min | čet. 07.08.14. | 11:53

Nastasić i dalje velika želja Stare dame, Milan sanja Lopeza i Ćerćija, Fiorentina se nada ostanku Kvadrada

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Juventus traži šica i štopera, Milan su neophodni golman i ofanzivni vezista, Inter se bavi rasprodajom nepotrebnih igrača, Napoli i dalje čeka tog famoznog zadnjeg veznog, a Roma radi na alternativi za Benatiju....

JUVENTUS

Juventus je u iščekivanju da i drugi Čileanac napusti klub posle Isle koji je otišao na pozajmicu u Kvins Park Rendžers. Reč je, naravno, o Vidalu, stavio je po strani planove za pojačanje napada.  Ako ostane "Kralj Arturo", onda će Juve uzeti nekog iskusnog centarfora na kraju prelaznog roka, po mogućnosti sa besplatnim igračkim kartonom. Ako Eto i dalje bude na tržištu bez kluba, on će biti prvi izbor.  U drugom scenariju koji predviđa prodaju Vidala Mančester Junajtedu, generalni direktor Marota bi odmah krenuo u ofanzivu za dovođenje  Lavecija ili Pastorea iz PSŽ, a nije isključeno i da zakuca na vrata Mančester Sitija za Jovetića. U odbrani i dalje je ime Matije Nastasića prvo na listi želja Juventusa, tek ako pregovori o njegovom dolasku u Torino propadnu, drugi izbor je Savić, a određeni inetres Juve pokazuje i za Grka Manolasa, ali je on, u ovom momentu, bliži Romi.

NAPOLI

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je izjavio da Felaini nije jedini vezista kojeg želi da dovede u svoj klub jer je namera da se dovedu dva igrača sredine terena, imajući u vidu da je Džemaili praktično već spakovao kofere. Osim Felainija, De Laurentis je citirao imena Lukaša Leive, Havi Garsije i Kamača. Osim Džemailija, Napoli želi da udomi Pandeva koji ima ponude iz Turske, ali Makedonac bi više voleo da ostane u Italiji. Fiorentina pokazuje interesovanje, posebno ako Kvadrado napusti Firencu. Takođe je i Vargas na "chek-in" listi za odlazak, za njega su zainteresovani klubovi iz Rusije. De Laurentis gotovo svake nedelje dobija ponude za Kaljehona, ali ih sve uredno odbija, osim u slučaju da neko tresne o sto 30 miliona evra, što je malo verovatno.

INTER

Klub Erika Tohira posle dovođenja Osvalda i Medela se orijentisao na prodaju igrača na koje Macari uopšte ne računa ili koje ne svrstava u neophodne za svoju viziju igre. Na toj listi, dva najzvučnija imena su Gvarin i Alvarez. Pored njih tu su i Kuzmanović, Kampanjaro, Bota, Skeloto, Laksal, Silvestre i Mbaje. Osim za Gvarina i Alvareza, Inter je raspoložen i da pregovara o pozajmicama pomenutih fudbalera kako bi se barem oslobodio jednogodišnjeg plaćanja njihovih plata.

MILAN

Inzagi nastavlja da insistira na dovođenju Ćerćija u redove Milana, cena je i dalje 18 miliona, dok Galijani radi na kompletiranju prodaje Robinja i Konstana kako bi mogao da obezbedi dolazak Armera. Konstan ide u Trabzonspor, a Robinjo bi trebalo da se konačno dogovori sa Santosom. Osim Ćerćija, Inzagi želi u svojim redovima i pouzdanog čuvara mreže, Abijati i Agaci mu ne daju te garancije. Korijere delo Sport i Tutopsort pišu da je Dijego Lopez, golman Real Madrida, odbio da pregovara sa Milanom o njegovom prelasku, dok Gazeta delo Sport tvrdi da je Galijani isposlovao zeleno svetlo svog prijatelja Florentina Pereza i da je sada na Rosonerima da se dogovore oko ugovora sa Dijegom Lopezom. Španski golman trenutno zarađuje 1,8 miliona evra u Realu, Milan mu nudi 2,5 miliona, ali Dijego Lopez ima veći apetit želi da mu sledeći ugovor obezbedi mirnu egzistenciju i da mu bude garant da će biti starter u prvoj postavi.

ROMA

Priča o Benatiji još nije završena. Doboro obavešteni izvori bliski fudbaleru i u Trigoriji i dalje ne mogu da garantuju da će Marokanac i sledeće sezone nositi dres Đalorosih. Roma insistira na ceni od 35 miliona evra, a Benatija na plati od preko tri miliona evra, duplo više nego što sada prima, i jedna i druga lestvica previsoko podingute da bi mogle lako da budu preskočene. Zato se prvi operativac Rome na fudbalskoj pijaci Valter Sabatini kreće vrlo vešto i želi da preventivno deluje. Dogovor sa Lilom oko Marka Baše je ponovo postao vrlo izvestan, a Sabatini je već uveliko u pregovorim sa Olimpijakosom oko Manolasa. Ako Benatija ostane, šanse da Destro i Ljajić budu prodati će ponovo porasti.

LACIO

Predsednik Lacija Klaudio Lotito ohrabren pozitivnom reakcijom tifoza na dolazak De Fraja želi da napravi još jedan potez u tom smeru i dovede Balantu, jednog od najperspektivnijih defanzivaca u redove Nebeskoplavih. Prema pisanju italijanskih medija Lotito već ima dogovor sa River Platom: pet miliona evra na ime obeštećenja. Prepreku predstavljaju čuveni posrednici kada su u pitanju južnoamerički fudbaleri koji su vlasnici određenih procenata vlasništva nad fudbalerom. Osim mladog Kolumbijca, Lacio i dalje prati Kabula, Mendesa i Brumu za rešenje u defanzivnom redu. Novi trener Pioli je izrazio želju da mu dovedu igrača kojeg je trenirao u Bolonji, reč je o Panajotisu Koneu. To je bila muzika za uši sportskog direktora Iglija Tarea koji veoma ceni grčkog fubdalera albanskog porekla. Čitava operacija bi mogla da poleti ako se pokažu kao tačnim najave koje stižu iz Argentine da bi Bilja mogao da pređe u Real Madrid. Ako su tačni navodi da bi Real mogao da ponudi 15 miliona evra za Argentinca Laciju, onda će se posao uspešno okončati.

FIORENTINA

Sve oči su uprte i uši načuljene u predsednika Andreu Dela Valea i Kvadrada u Firenci. Juče i danas treperi određeni optimizam da bi Kolumbijac mogao da ostane barem još godinu dana u Firenci uz potpisivanje novog ugovora koji bi važio do 2019. godine i koji bi garantovao dva miliona evra godipnje plus premije Kvadradu. Taj ugovor bi predvideo i raskidnu klauzulu koja bi bila postavljena zajednički od strane menadžera i kluba i ne bi bila astronomska.  

Sve vesti iz prelaznog roka pratite UŽIVO na MOZZART Sportu.

Piše: Željko Pantelić (Rim) 


tagovi

transferi2014Serija ARomaNapoliMilanLaciokalčomerkatoJuventusItalijaInterHuan KvadradoFjorentinaEvropaEder BalantaDijego Lopez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara