""
""

Kalčomerkato: Defanzivci su u modi

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.08.14. | 12:32

Lacio dogovorio dolazak Stankovića, otimačina najvećih italijanskih klubova oko Grka Manolasa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Kao nikada do sada, odbrambeni igrači su u centru pažnje prelaznog roka u Italiji. Juventus, Roma, Inter, Lacio, Napoli  su vrlo aktivni u traženju štopera. I dalje se piše da će Vojislav Stanković, najverovatnije, stići do nedelje u Lacio; čeka se zvanična ponuda Čelsiija za Benatiju; Juventus,  Roma i Napoli se interesuju za Manolasa; Nastasić je i dalje na listi Stare dame, kao i Baša na Rominoj; Rolando, igrač Porta, obećao je Interu da će prihvatiti samo povratak u Neroazure.

LACIO

Predsednik Lacija Klaudio Lotito, piše Korijere delo Sport, je rezervisao Vojislava Stankovića, odnosno sve je utanačeno sa igračem i njegovim menadžerom oko Stankovićevog ugovora sa Nebeskoplavima, ostaje još da se dogovori sa Partizanom oko obeštećenja koje iznosi 600 hiljada evra. Lotito ima nameru da zatvori priču u sledećih pet dana jer želi da omogući treneru Pioliju da ima dve nedelje na raspolaganju kompletan tim koji će se suprotstaviti Milanu, na San Siru, krajem avgusta. Kao što smo pisali juče, Lacio mora da oslobodi i jedno mesto za fudbalera van EU da bi mogao da registruje Stankovića. Lacio bi mogao da dovede još jednog defanzivca, pored Stankovića, budući da su Sijani i Novareti na izlaznim vratima, Sijani ima ponude iz Francuske i Engleske a Novareti bi mogao da završi u Ćezeni ili Palermu. Klub iz Rima se sprema da produži ugovore i poveća plate Kandrevi i Luliću dok je sa Onazijem situacija sve zategnutija. Nigerijac je tražio milion evra godišnju platu, Lotito mu je ponudio tek malo više od polovine te sume, tako da je razlaz sve izvesniji.

ROMA

Roma čeka da stigne faks sa ponuod Čelsija za Benatiju. U iščekivanju zvanične ponude Murinja za Marokanca - cifra koja se pominje je 37,5 miliona evra - trener Rudi Garsija i sportski direktor Valter Sabatini su dogovorili sastanak u Bad Valtersdorfu, gde je Roma na pripremama u Austriji, kako bi usaglasili buduće poteze i kako potrošiti novac od eventualne prodaje Benatije. Prema glasinama, crnogorski reprezentativac Baša, na insistiranje Garsije, će sigurno preći u Romu iz Lila, bez obzira na sudbinu Benatije u dresu Rome, dok je Grk Manolas prvi na listi potencijalnih zamena bivšeg fudbalera Udinezea. Iza njega su Kirikeš, Vlar i Balanta.

JUVENTUS

Nije samo Roma zainteresovana za defanzivca Olimpijakosa Manolasa jer se i Juventus veoma zagrejao za grčkog reprezentativca koji je bio jedno od otkrića Svetskog prvenstva u Brazilu. Tutosport piše da generalni direktor Bepe Marota ozbiljno razmišlja da "žrtvuje" Ogbonu, odnosno da proda povremenog reprezentativca Italije, kako bi imao dovoljno keša, da plati 11 miliona evra, koliko traži klub iz Pireja. Juve i dalje prati šta se događa sa Nastasićem i ponuda Mančester Sitiju za pozajmicu sa pravom otkupa je i dalje na stolu. Građani je još uvek nisu uzeli u ozbiljno razmatranje jer veruju da mogu da dobiju odmah gotovinu za našeg reprezentativca, posebno od Arsenala koji je prodao Vermalena Barseloni. Alegri, piše Gazeta delo Sport, je zaustavio transfer Storarija u Sasuolo jer nije zadovoljan ponuđenim alternativama za pouzdanog drugog golmana Stare dame. Juve i dalje čeka ponudu Mančester Junajteda za Vidala, podsetimo Marota je preneo menadžeru Čileanca, Feliseviću, da će čekati ponudu samo do nedelje.

NAPOLI

Navijači Napolija postaju sve nervozniji i nestrpljiviji. Obećanja predsednika Aurelija De Laurentisa u pogledu prelaznog roka nisu još održana i kako se približava odlučujući duel za ulazak u Ligu Šampiona sa Atletik Bilbaom i Benitez i navijači kluba podno Vezuva počinju da negoduju jer su zvučna pojačanja sve dalje od San Paola. Posle top fudbalera poput Felainija, Lukaša Leive, Suareza, Kramera, Napoli je sondirao teren za mnogo manja zvučna imena kao što su De Guzman iz Viljareala dok je Sampdorija ponudila Obijanga u zamenu za Britosa. Sportski direktor Napolija Bigon je kontaktirao Olimpijakos da bi se informisao oko cene i prihvatljivih modaliteta prodaje Manolasa.

MILAN

Navijači Milana očekuju preokret posle večerašnjeg susreta predsednika Silvija Berluskonija sa Adrijanom Galijanijem i Filipom Inzagijem. Ključna tema radne večere je strategija u poslednjoj fazi prelaznog roka. Gazeta piše da je Silvio spreman da da reč Inzagiju da će Laveci ili Daglas Kosta stići u Milanelo  do kraja avgusta. Inzagi insistira na Ćerćiju, ali je još tvrdoglaviji gazda Torina Kairo koji insistira na ceni od 20 miliona evra. Imajući u vidu godišnju platu Lavecija i odsustvo namere PSŽ-a da uzme u razmatranje davanje na pozajmicu Poča, najbilži prelasku u Milan je Daglas Kosta. Ima 23 godine, dakle Milan bi u budućnosti mogao i da zaradi na njemu, godišnja plata je prihvatljiva za parametre Milan, a Galijani ima odlične odnose sa menadžerom Brazilca, Kijom Jorbakijanom. Šahtjor traži 25 miliona evra, Milan traži popust i mogućnost da plati obeštećenje u četiri rate.

INTER

Totenhem je ponudio 12 miliona evra za Gvarina. Malo za predsednika Tohira koji je fiksirao cenu na 18 miliona evra, ali bi bio spreman da proda Kolumbijca za 15 miliona. U Interu se nadaju da bi od Juventusa mogli da dobiju barem 15 miliona evra za Gvarina. Naravno, da bi Juve izašao sa ponudom, uslov svih uslova je da proda Vidala Mančester Junajtedu. Budući da rok, koji je Juve postavio za primanje ponuda za Vidala, ističe u nedelju, Inter ima dovoljno vremena da proda Gvarina i s tim novcem pojača dodatno sastav na raspolaganju Macarija. Poput Biabianija koji je dao čvrstu reč Interu i Rolando, pišu italijanski mediji, je obećao Neroazurima da će prihvatiti samo transfer u Apijano Đentile.  

Piše: Željko Pantelić (Rim) 


tagovi

Vojislav StankovićSerija ARomaNapoliMilanMehdi BenatijaLaciokalčomerkatoJuventusKostas ManolasItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara