""
""

Kalčomerkato: Ćerćijev tvit izludeo fudbalsku Italiju

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.08.14. | 13:08

Inter sigurno prodaje Gvarina i Alvareza, Nastasić je opcija B za Juventus ako ne uspeju sa Luizaom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Alesio Ćerći se kune da je žrtva neslane šale svojih drugova i da je neko dok se igrao na plej stejšenu uzeo njegov telefon i poslao tvit u kojem najavljuje svoj prelazak u Atletiko Madrid. Neko mu veruje, neko ne, ali se svi slažu da će do kraja prelaznog roka promeniti dres, Madrid ili Milano.

Juventus i dalje traži defanzivca, sa stavljanjem Nastasića na transfer listu i tvrdim stavom Benfike oko prelaska Luizaa, Stara dama bi mogla da izađe sa ponudom za srpskog reprezentativca. Sabatini je juče razgovarao sa izaslanicima Bajerna o Benatiji a danas ima sastanak sa njegovim menadžerom. Na kraju prelazak Đentiletija ne znači da Stanković neće preći u Lacio, tvrdi italijanska štampa.

JUVENTUS

Gazeta delo sport ne odustaje, Falkao je sve bliže Juventusu, tim pre što u Monaku vlada haos posle očajnog starta u šampionatu Francuske. Stara dama vrlo pažljivo prati i Lavecija, čije obeštećenje košta tri puta manje od Falkaovog, a plata je dva i po puta manja. Juventus nastavlja da radi na dovođenju pojačanja za defanzivni red. U prvom planu je Luizao, ali samo pod uslovom da Benfika pusti igrača za obeštećenje do milion evra, što je četiri puta manja od onoga što portugalski klub traži za 33-godišnjeg Brazilca. U slučaju da ne uspe u svojoj nameri, Juventus će obnoviti svoje interesovanje za Nastasića kojeg je Pelegrini stavio na trasfer listu Mančester Sitija, ali u tom slučaju, budući da je Nastasić levak kao Kjelini i Ogbona, Juve bi morao prvo da proda tamnoputog italijanskog defanzivca.

MILAN

Adrijano Galijani primenjuje tehniku "toplo-hladno" za Alesija Ćerćija. Jedan dan izjavljuje da ga krilo Torina ne interesuje više, a drugi dan dozvoljava da procure informacije u javnost da Rosoneri podižu ponudu za italijanskog reprezentativca. Ponuda Rosonera i dalje je daleko od tražene cene Torina od dvadeset miliona evra. Galijani je povećao ponudu za Ćerćija na dvanaest miliona evra, odgovor Torinovog predsednika Kaira je bio decidirano - ne. I dalje su validne opcije Laveci i Daglas Koste koje Milan snima i čeka eventualnu priliku da ih angažuje. U međuvremenu, kao alternativa u slučaju da Milan propadne na svim frontovima(Ćerći, Laveci, Daglas Kosta) sve više figurira Pandev kojeg bi Napoli vrlo rado udomio. U paketu sa Pandevim mogao bi da dođe i Džemaili, odmah posle revanš utakmice u Bilbau na San Mamesu.

INTER

Tehnički direktor Pjero Auzilio održao je juče sastanak sa Macarijem na kojem su dogovorili sledeće poteze u prelaznom roku. Auzilio je dobio zeleno svetlo od šefa stručnog štaba Intera da proda i Gvarina i Alvareza. Auzilio će po povratku sa Islanda, gde Inter igra prvu kvalifikacionu utakmicu za Ligu Evrope protiv Sjarnana,  imati sastanak sa menadžerom Gvarina i tada će biti jasnija budućnost bivšeg fudblera Porta. Zenit, Gvarinovog nekadašnjeg trenera Viljaša Boaša, i dalje je najozbiljniji kandidat da ga angažuje. Za Alvareza su osim Monakoa registrovane i prva, istini za volju, stidljiva interesovanja klubova iz Bundeslige. Hofenhajm je ispalio cenu od 20 miliona evra za Firmina, Inter se zahvalio ali je nastavio da prati pažljivo Brazilca baš kao i Rabioa iz PSŽ-a.

NAPOLI

De Guzman konačno stiže u Napoli sutra. Klub iz Napulja je na kraju prihvatio da plati 6,5 miliona evra Viljarealu na ime obeštećenja. Istovremeno Edu Vargas je na putu za London, destinacija Kvins Park Rendžers. Čileanac je izvestio sportskog direktora Bigona da nema ništa protiv preseljenja u glavni grad Engleske: Jedina prepreka je namera Napolija da da napadača na prostu pozajmicu bez prava na otkup jer u Napulju još uvek veruju da Vargas može da eksplodira.

ROMA

Bajern smatra preteranim zahtev Rome od 30-35 miliona evra na ime obeštećenje za Benatiju. Bavarci drži da odnosa cena-kvalitet igrača, koji nikada nije igrao u Ligi šampionu, nije sinhronizovan i nije spreman da stavi na sto više od 25 miliona evra. U zasedi za Benatiju su i dalje Mančester Junajted i Čelsi. Danas će menadžer Benatije, Musa Sisoko, imati sastanak u četiri oka sa Valterom Sabatinijem i kruže glasine da dolazi sa konkretnom ponudom Junajteda. Sa svoje strane Sabatini će ponuditi povećanje plate Benatiji na dva miliona evra plus premije do 2,5 miliona.

LACIO

Dogovor Lacija sa Đentiletijem i San Lorencom nije ugrozio prelazak Vojislava Stankovića u redove nebeskoplavih. Predsednik Lotito je platio raskidnu klauzulu od dva miliona evra za Argentinca klubu za koji navija papa Frančesko. Gazeta delo sport tvrdi da Lacio i dalje radi na dovođenju Stankovića i pored prelaska Đentiletija i da razmišlja da proda Nigerijca Adelekea kako bi oslobodio mesto za ekstrakomunitarca, odnosno za srpskog fudbalera.

FJORENTINA

U Firenci tvrde da svakim danom kako se približava kraj prelaznog roka šanse da Kvadrado ostane u dresu Fjorentine rastu. Od Barselone i dalje ni traga, ni glasa. Novi problemi sa kolenom Pepita Rosija navode rukovodioce Viola da ozbiljno razmotre sve opcije koje bi omogućile da vihorno kolumbijsko krilo ostane na Artemio Frankiju barem još godinu dana.  

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Alesio ĆerčiEvropaFjorentinaGoran PandevInterItalijaJuventuskalčomerkatoLacioMilanNapoliRomaSerija ATorinotransferi2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara