"Ančeloti i Roben"
"Ančeloti i Roben"

Kako razmišlja zver iz Bavarske: Isto ovako u Londonu, moramo i tamo da im damo bar gol

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.17. | 10:07

Karlo Ančeloti kaže da je utakmica protiv Arsenala bila najbolja otkako je stigao u Bajern, pohvale za Alkantaru

Ančeloti i RobenKao kad zver namiriše krv. Zagrize i ne pušta. Dok ne raskomada lovinu. Baš tako je izgledao Bajern protiv jadnog Arsenala. Čini se da nikome u Minhenu nije žao Engleza, čim sa Alijanc arene, posle veličanstvenih 5:1, najavljuju da će i u revanšu osmine finala Lige šampiona ići na pobedu.

Takav im je mentalitet. Takav im je i trener. Specijalista za kup takmičenja i čovek koji uvek igra napared.
Ovo je bila najbolja paritja Bajerna otkako sam došao. Ipak, nije gotovo. Nažalost, moramo da odigramo i revanš. Sinoć smo bili fantastični: brzi, komplaktni, uravnoteženi. Napravili smo dobar rezultat. Imamo veliku prednost, ali ne smemo u Londonu da pravimo greške. Potrebno je da u Engleskoj igramo na istom nivo, sa istom strašću, timskim duhom i tempom, jer ne želimo sebe da uvedemo u problem“, primetno je zadovoljstvo u glasu šefa struke bavarskog giganta Karla Ančelotija.

Izabrane vesti

Drugi gol AlkantareItalijan retko kad hvali pojedince, međutim, posle izvanredne partije Tijaga Alkantare skoro da je ostao bez teksta.
„Odigrao je savršenu utakmicu. Stavili smo ga između njihovih linija tima, a na tom mestu je bio blizu njihovih vezistra i odbrane, pa je mogao da im da dva gola“, objasnio je Ančeloti.

Strelac prvog gola za Bajern, Arjen Roben, u poslednje vreme igra u prepoznatljivoj formi.
Malo sam iznenađen koliko dobro smo odigrali, ali s druge strane, znam da ovaj tim poseduje snažan karakter i da je sposoban da ubaci u brzinu više onda kad je važno“, rekao je krilni vezista iz Holandije.

Posebnim aplauzima sinoć je na Alijanc areni dočekan Filip Lam, jer mu je meč sa Arsenalom bio prvi na domaćem terenu otkako je objavio da na kraju sezone završava karijeru. Kakv bi to kraj bio ako bi 7. juna u Kardifu podigao pehar Lige šampiona...
Ovih 5:1 bi trebalo da bude dovoljno za revanš. Samo smo koristili kvalitet u posedu lopte, dali smo golove na vreme i sve je ispalo dobro. Na početku drugog poluvremena bili smo senzacionalni Sad imamo dobru startnu poziciju, ali za svaki sluičaj potrebno je da damo bar jedan gol u Londonu“, rekao je Lam.

(FOTO: Action images)


tagovi

Arjen RobenBajern MinhenEvropaFilip LamKarlo AnćelotiLiga šampionaNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara