Kako je supruga pomagala Kislingu da prođe kondicione testove u Leverkuzenu...

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.12.18. | 16:11

Zanimljivost iz karijere nemačkog golgetera

Štefan Kisling ostaće upamćen kao iskrena legenda Bajera iz Leverkuzena. Punih dvanaest godina nosio je dres Aspirindžija mada nije uspeo da osvoji nijedan trofej, iako je sam bio najbolji strelac Bundeslige i nemačkog kupa, kao i dvostruki igrač sezone u tamošnjem prvenstvu.

Od ovog leta postao je jedan od pomoćnika Rudija Felera u ulozi sportskog direktora, a u razgovoru za lokalne medije prisetio se nekih zanimljivih detalja iz igračkih dana. Na primer, kako mu je žena svojevremeno pomagala da prođe kondicione testove i kako nije bio ljubitelj pripremnih perioda.
“Iskreno, nikada nisam voleo da radim sa sto odsto snage tokom treninga i priprema, nikada nisam išao do limita“, priznao je Kisling.

Izabrane vesti

Tipuj za dres Herte i bonus...

Uprkos tome, nikada nije imao problem sa klubom, pošto je vrlo lukavo znao da prevari sistem i uveri trenere i ljude u stručnom štabu da je na vrhuncu snage. U tome mu je pomagala upravo supruga, koja je inače vrlo posvećena zdravom životu, vežbanju, treninzima, trčanju...
“Stalno su mi davali sat koji meri puls i čuvao je podatke o pretrčanim kilometrima. Kako je moja žena baš volela da trči i bila ozbiljno posvećena tome, došao sam na ideju da joj dajem taj sat i da ona trči određene distance za mene. Ona je bila toliko dobra, da niko nije primetio neku razliku, niti posumnjao da varam“.

U današnje vreme, kada je fudbal čist biznis, teško da bi tako nešto prošlo...

Foto: Reuters


tagovi

Štefan Kisling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara