"Iturbe i Sabatini"
"Iturbe i Sabatini"

Kako je "kralj tržišta" Valter Sabatini prevario Juventus, odveo Iturbea u Romu i stopirao transfer Vidala u Junajted! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.07.14. | 17:35

U svakom slučaju najbolje je prošla Verona koja je od transfera fantastičnog ofanzivnog veziste uzela 31.000.000 evra

Iturbe i SabatiniZovu ga "kralj tržišta", a danas je pokazao i zbog čega! Sportski direktor Rome Valter Sabatini zadao je izuzetno težak udarac omraženom Juventusu, iskoristio nećkanje šampiona Italije i ispred nosa mu oteo najveću zvezdu prelaznog roka u Seriji A - Huana Manuela Iturbea!

Doskorašnji ofanzivni vezista Verone uskoro će postati novi član Vučice, koja je sa čelnicima Verone dogovorila transfer vredan 31.000.000 evra. Iturbe će potpisati petogodišnji ugovr uz godišnju platu od 1.600.000 evra, plus ostvareni bonusi.
"Danas će biti lep dan", napisao je rano jutros Itirbe na svom Tviter profilu, a u ovim trenucima se nalazi na lekarskim pregledima u Rominoj Trigoriji.

Izabrane vesti

 

 

Rimljani su bukvalno u poslednji čas preoteli mladog asa iz ruku čelnika Stare dame, koji su ponudili 25.000.000 evra i defanzivca Frederika Sorensena, ali nisu želeli da daju ni evro više, pa je u igru iskočio Sabatini i očas posla završio transfer.

Iturbe (21) je rođen u Buenos Ajresu, ali je najveći deo svog života proveo u Paragvaju. Profesionalnu karijeru započeo je u tamošnjem velikanu Sero Portenju, gde je zahvaljujući ogromnom potencijalu zaslužio poziv slavnog Porta. Kada je stigao u Portugaliju, tamošnja javnost ga je zbog načina igre i konstitucije prozvala „malim Mesijem“, ali se nije nije snašao u Portu, pa je usledila pozajmica u River Platu, a zatim i prelazak u Veronu.

S obzirom da je rastao u Paragvaju, Iturbe je igrao za tamošnje selekcije do 17 i 20 godina, čak je zabeležio i nezvanični nastup za seniorski tim, ali se na kraju ipak odlučio da dres rodne zemlje.

Italijanska Gazeta piše da je ovim potezom Vučica stopirala i prelazak Artura Vidala u Mančester junajted, jer je upravo taj novac trebalo da pokrije potencijalnu prazninu u budžetu Stare dame.

Stoga se direktor Juventusa Đuzepe Marota brže bolje oglasio u medijima i saopštio da odlični čileanski vezista uopšte ne želi da napusti Torino.
"Vidal je igrač koji sam donosi svoje odluke. Juče sam razgovarao sa njim juče. On je srećan i želi da ostane u Juventusu", rekao je Marota.

Italijanski mediji pišu čak i da je neodlučnost uprave Juventusa prilikom pregovora sa Veronom oko Iturbea bila kap koja je prelila čašu u odnosu sa sada već bivšim trenerom Antoniom Konteom, koji je još ranije bio nezadovoljan pojedinim odlukama čelnika koje su se kosile sa njegovim željama, pa je na kraju odlučio da podnese ostavku.

Roma je u dosadašnjem toku prelaznog roka dovela Ešlija Kola, Sejdua Keitu, Urbija Emanuelsona i Saliha Učana, ali je angažovanje Iturbea sasvim sigrurno izazvalo posebno oduševljenje među navijačima Đalorosa.

Skaj sport se već potrudio da predstavi tim Vučice za narednu sezonu. Ukoliko ne bude nekih većih iznenađenja on će izgledati upravo ovako:

 

 

(FOTO: Screenshot, Action images, Tviter)


tagovi

Valter Sabatinitransferi2014Serija ARomaJuventusItalijaHuan Manuel IturbeEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara