""
""

Kakav kraj karijere! Srušio Gigsa i podigao pehar kao novi najtrofejniji igrač na svetu

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.05.17. | 23:33

Imamo novog rekordera u svetskom fudbalu

Svetski fudbal od večeras ima novog rekordera po broju klupskih trofeja!

Izabrane vesti

Brazilski defanzivac Maksvel je sa Pari Sen Žermenom osvojio Kup Francuske autogolom Anžeovog igrača Sisokoa u nadoknadi vremena. Svecima je to bio drugi trofej u sezoni, ukupno 32. u klupskoj istoriji, a Maksvelu čak 37. u neverovatnoj akrijeri.

Na pijadestalu najtofejnijeg klupskog igrača je preksočio Rajana Gigsa sa kojim je bio izjednačen. Iza njih su Vitor Baija sa 35 trofeja, Dani Alves sa 34, Andres Inijesta sa 32, Ćavi i Mesi po 32...

Maksvelova neverovatna priča je počela 2000. godine u Kruzeiru sa kojim je osvojio Kup Brazila. Prešao je u Ajaks gde je osvojio pod dva prvenstva, kupa i Superkupa Holandije. Tu je upoznao Zlatana Ibrahimovića kojem je postao kao stariji brat, ali i Mina Rajolu koji će ga kroz karijeru voditi u najveće evropske klubove.

Maksvelova sledeća stanica je bio Inter. Osvojio je tri Skudeta i dva kupa Italije. Preselio se u Barselonu u kojoj je nastavio žetvu trofeja. Dva puta je osvojio Primeru, jednom Ligu šampiona, dva puta Superkup Evrope, dva puta SP za klubove i tri puta Superkup Španije.

Naredni klub je bio PSŽ. U Gradu svetlosti je četiri puta bio prvak Francuske, tri puta osvojio Kup Francuske, četiri puta Liga kup i četiri puta Superkup Francuske.

Večeras je stavio tačku. Podigao je pehar kao kapiten i zaplakao. Za kraju veličanstvene karijere.

Najtrofejniji igrač sveta - Maksvel Šerer Kabelinjo Andrade!

(FOTO: Action images)


tagovi

Pari Sen ŽermenMaksvelLiga 1FrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara