""
""

Kakav derbi, kakav igrač, kakav GOOOL! Superklasiko = najveći! Božanski Karlitos Tevez može u penziju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.12.16. | 23:05

Utakmica za anale, spektakl na Momnumentalu koji će se dugo pamtiti!

Majka svih utakmica! Od ovoga nema dalje. Od ovoga može da se rikne. Sve što smo videli ove jeseni u svetskom fudbalu, ne može da se meri sa ovom vrstom spektakla. Utakmica “prste da poližeš”, fudbal i strast u najlepšem mogućem koktelu koji opija sve zaljubljenike u najvažniju fudbalsku stvar na svetu.

Izabrane vesti

SUPREKLASIKO! River Plejt - Boka Juniors 2:4 (2:1)!

Njegovo kraljevsko veličanstvo je opravdalo status najveće utakmice na svetu. Možda su u Evropi derbiji skuplji, gledaniji, bogatiji… Ali nemaju ovo što su večeras na Monumentalu režirali River i Boka. Ovo je nešto jedinstveno. Ovakva utakmica ide direktno u istoriju!

Posle 90 minuta spektakla, drame, preokreta, golova i promašaja, majstorija i žestokih duela, Boka je zaledila Monumental na najbolniji mogući način i bacila 66.000 arhineprijatelja na kolena. Pečat pobede je bio u nogama neuništivog Karlitosa Teveza. Ikone Bombonjere i božanstva među Bokinim navijačima. Sada može u penziju ako hoće… Ne treba više ništa da radi, ni da igra. On je prešao igricu.

Superklasiko je večeras bio sve ono što se od fudbala poželeti može. Vulkan emocija, izlog fenomenalnog fudbala, predstava dostojna vrhunskih remek dela, folklor najstrastvenijih navijača na svetu... Glupo je bilo kakvu utakmicu i porediti sa ovim.

Kada pod takvim nabojem dobijete dva preokreta, šest golova i pobedu onih 11 koji igraju protiv onih drugih 11+66.000 onda je to totalna katarza fudbala koji nema mnogo veze sa modernim.

Boka je vodila 1:0, River je za tili čas bacio Momnumental u trans i preokrenuo na 2:1, a zavšeno je 2:4 uz gotovo životinsjke krike sreće egzaltiranih Bokinih igrača.

Naravno da je crveno-beli pakao na Monumentalau dočekao neprijatelje sa Bombonjere. Kultni stadion je podrhtavao. Večeršanja pobeda domaćih fudbalera bi im izbrisala grehe kod navijača za sve kikseve tokom sezone. I što je još bitnije: Nanela bi veliku štetu najvećem rivalu! 

Ali Boka je bila ta koja je na grmljavinu sa tribina odgovorila fudbalskom olujom na terenu! Nizale su se šanse, sjajne akcije, promašaji, da bi Bou već u 14. minutu strašnu asistenciju Teveza pretvorio u gol i muk na Monumentalu. 

Ali River ima tandem Alario - Driusi koji je na listi prioriteta bogatih evropskih klubova i uskoro ćemo ih gledati s ove strane Atlantika. Najveći talenat Rivera je u 34. minutu uhvatio volej kojim je umalo pocepao Bokinu mrežu, da bi korpulentni Alario u 40. minutu zatresao stadion iz temelja sjajnim golom glavom. Pokazao je da je predator broj jedan u Južnoj Americi u ovom trenutku. 

Boka je pala u nokdaun i River je nastavio da joj rastavlja odbranu na deliće u drugom poluvremenu. Sada su domaći dominirali i nizali šanse, a Boka je bila na konopcima. Postojao je samo jedan izlaz - Karlitos Tevez

Apač je zaigrao kao da mu je poslednje u životu i posle potpuno lude asistencije Boua i greške golmana Batalje u 62. minutu je pogodio za izjednačenje i kaznio sve Riverove promašaje. Drama je tek počela! A minut pre Tevezovog gola, Galjardo je napravio samoubistvo izvođenjem Dalesandra koji je vukao sve konce igre domaćih. 

River se pitao kako je došao u tu situaciju i propustio priliku da zatvori utakmicu, a posle izalska Dalesandra nije bilo plejmejkera da poveže uzdrmane domaće fudbalere. Ipak, ono najgore za Monumental se tek spremalo... 

Karlos Tevez je čekao do 81. minuta na gol karijere! Raketa zemlja-vazduh je završila u suprotnom gornjem uglu Riverovog gola i Monumental je zanemeo, a Karlitos se radovao kao nikad u životu! Kada je River krenuo na sve ili ništa, usledio je novi šok u nadoknadi vremena. Večiti talenat Rikardo Senturion je četvrtim golom poslao River u pakao...  

Boka je nastavila šampionsku trku sa Estudijantesom i makar na kratko preuzela prvo mesto od Estudijantesa sa utakmicom više. River je na minus devet! 

Utakmica za sve vremena. Karlitos može u penziju posle ovoga. Za ovo se živi. Zbog ovoga je počeo da se bavi fudbalom. Kinezima možda sada neće biti dovoljno ni onih 40.000.000 evra po sezoni. 

(FOTO: Action images)


tagovi

ArgentinaBoka juniorsGustavo BouJužna AmerikaKarlos TevezLukas Alariomeđunarodni fudbalRiver PlejtSebastian DriusiSuperklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara