""
""

Kakav bi to posao bio za Svonsi! Za tandem napadača koji je koštao nula evra, sada može da uzme 30.000.000!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.16. | 13:57

Ako klub sa Libertija odluči da se odrekne dvojice najboljih strelaca, zaradiće ogroman novac

Svonsiju ne cvetaju ruže ove sezone. Klub sa Libertija se grečvito bori za opstanak, a januarski prelazni rok je poslednja šansa da se dovedu pojačanja koja će Labudovima sačuvati premijerligaški status. I dok se spekuliše imenima potencijalnih novajlija, Svonsi je u centru pažnje zbog mogućih prodaja dvojice najboljih napadača.

Izabrane vesti

Sa severa Engleske su stigle ponude koje vredi ozbiljno razmotriti. Bio bi to strašan poslao velšanskog kluba. Iako su ponude stigle od direktnih rivala u borbi za opstanak. Njukasl traži Bafetembija Gomisa, a njihov lokalni rival Sanderlend ne odustaje od Andrea Ajua. Obojica su u Vels došli kao slobodni igrač, pa bi njihova prodaja bila čist profit.

Reč je o dvojici najboljih strelaca Svonsija. Njihov odlazak bi bio ozbiljan udarac, ali Svonsi bi zaradio novac koji bi mogao da uloži u dovođenje adekvatnih zamena.

Njukasl za Gomisa nudi 10.000.000 evra pošto ih je prethodno odbio Aleksandr Lakazet. Francuz je i prošlog leta bio na ivici odlaska iz Svonsija, nije zadovoljan u klubu i opet koketira sa zainteresovanim klubovima. Svrake očajnički jure napadača pošto ih je nekoliko meta odbilo, a Gomis se čini kao najrealnija varijanta.

Što se Ajua tiče, on je pre samo šest meseci došao iz Marselja kao slobodan igrač. I profilisao se u najboljeg igrača Labudova. Međutim, Sanderlendov menadžer Sem Alardajs je baš zapeo za njegovo dovođenje. Sada je ponudio čak 20.000.000 evra što je suma oko koje vredi ozbiljno razmisliti. Pre samo šest meseci nije koštao ništa... Opcija B je Islam Slimani iz lisabonskog Sportinga, ali on košta 10 miliona više.

Svonsi je u procepu da li da pojača direktne rivale i prihvati sjajne ponude za igrače koji su došli kao slobodni. Da se u Velsu ozbiljno razmišlja o prodaji napadača, govori i podatak da je Svonsi ozbiljno zagrizao za dovođenje Sejdua Dumbije kojem je istekla pozajmica iz Rome u CSKA, ali Vučica ne želi da ga zadrži.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016SanderlendPremijer ligaEvropaEngleskaBafetimbi GomisAndre Aju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara