"Jovan Kokir"
"Jovan Kokir"

Kadeti treći u Ukrajini, Letonija savladana sa 4:2 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.16. | 22:45

Jovan Kokir proglašen za najboljeg veznog igrača turnira

Jovan Kokir

U velikom stilu mlađa kadetska selekcija Srbije okončala je učešće na turniru „Viktor Banjikov“ u Kijevu. U borbi za 3. mesto izabranici trenera Zorana Grujića ubedljivo su savladali vršnjake iz Letonije - 4:2.

Izabrane vesti

Već posle nekoliko uvodnih minuta bilo je jasno da se u ovom duelu pita samo Srbija, a rani gol Markovića, zatim i egzekucija Agrafiotisa, odnosno Kokira i na kraju iz penala, Stuparevića, doneli su Orlićima zaslužen trijumf.

Pogledajte gol Stuparevića na sjajnu asistenciju Alekse Jankovića...

 

A video posted by Janković A. (@aleksa_j11) on

U nastavku su Letonci malo ublažili poraz, a svi učesnici jednog od najatraktivnijih turnira u ovom uzrastu u Evropi, slažu se u mišljenju da su klinci iz Srbije nagovestili ogroman potencijal. Naša selekcija je pretrpela samo jedan poraz, na startu turnira od Izraela (0:2), kada se ekipa nije još aklimatizovala na uslove u Kijevu. Usledile su potom dobre partije i pobede protiv Bugarske (1:0), domaćina Ukrajine (1:0) i na kraju Letonije. Uglavnom, sjajno izdanje Orlića koji se pripremaju za prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se održava 2017. a domaćin uvodnog kruga kvalifikacija biće Italija od 26. do 31. oktobra.

Lepo priznanje dobio je Jovan Kokir koji je proglašen za najboljeg veznog igrača turnira.

Rivali Srbije na putu do elitne runde kvalifikacija su Albanija (26.oktobra), Makedonija (28. oktobra) i domaćin Italija (31. oktobra).

Posle turnira „Viktor Banjikov“ mlađe kadete očekuje turnir „Miljan Miljanić“ od 8. do 13. juna na kome još učestvuju Hrvatska, Crna Gora i Slovenija, a zatim i turnir Rackeve u Mađarskoj. Poslednja dva testa pred odlazak u Italiju, Orlići imaju u septembru kada će im rival biti selekcija Belorusije.

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

Srbija U16Srbijareprezentativni fudbalJovan KokirAleksa Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara