""
""

Kad se igra u Pioniru onda se stranci pitaju - šta je ovo?

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.15. | 11:09

Meč sezone Crvene zvezde iz ugla Vlada Đurovića

Košarkaše Crvene zvezde u beogradskom Pioniru večeras od 19 časova očekuje meč sezone protiv minhenskog Bajerna, koji na klupi ima veoma jakog aduta među kartama – Svetislava Pešića. Iskusni strateg prisustvovao meču između Mega Leksa i Crvene zvezde u Sremskoj Mitrovici što je po oceni iskusnog košarkaškog trenera Vlada Đurovića bilo prilično iznenađujuće.
„Da jedan trener ode u drugu zemlju na pola dana samo da bi pogledao meč protivničkog tima – to svakako nije nešto uobičajeno. To vam samo pokazuje kakav je značaj ovog duela. A, mislim da će on biti jako težak i za igrače, ali i za trenere. Igra se u Pioniru, a tu domaćin ima pravu podršku, za razliku od Arene“, istakao je Đurović za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Trener OKK Beograda koji je u karijeri između ostalih vodio klubove iz Grčke, Hrvatske, Francuske, Litvanije, smatra da Pionir i publika u njemu mogu da budu presudan faktor, ali da Zvezda ne sme da se osloni samo na taj aspekat već i da mora da odigra kvalitetno da bi došla do trijumfa.
„Uvek sam isticao Pionir ispred Arene. Slobodna bacanja se tu lako maše, a nemate pravo objašnjenje. Niko vas ne gađa, niko vas ne dira. Akustično je strašno. Tu će atmosfera ići u korist Zvezde, za razliku od Arene gde je ona do sada bila kontraproduktivna. Jeste to 20.000 ljudi, ali...“.

Đurović je apostrofirao Amerikanca Kvinsija Milera kao čoveka koji može da reši utakmicu.
„Miler mora da odigra mnogo bolje nego što je igrao u ABA ligi protiv Mege. Ako on bude na pravom nivou, može da bude čovek odluke, da bude prevaga. Drugi Amerikanac, Tompson, još se nije „otkravio“, nikako da odigra dobro“, ističe Đurović.

Kao glavnog igrača crveno-belih iskusni strateg apostrofira Majka Cirbesa.
„Cirbes je do sada najbolji pojedinac u ekipi. Toliko je konstantan, pruža jednako dobre igre... Siguran je pod košem. Iskreno, mnogo je teško pronaći takvog centra u Evropi. Nemojte me pitati da li Zvezda treba da napadne preko njega, siguran sam da su ljudi koji su zaduženi za to uradili takav skauting Bajerna da imaju sve na dlanu“.

Đurović je dao i prognozu susreta. Kaže, dao bi Zvezdi i veće šanse da prekoputa ne sedi Pešić.
„Da nije Pešić na klupi protivnika dao bih Zvezdi i veće šanse, ovako mislim da su crveno-beli u prednosti 55:45 u procentima. Bajern ima dobre igrače, iskusne profesionalce i to je jedan od njegovih kvaliteta. Ipak, više puta sam gostovao u Pioniru, a strani igrači dođu pa me pitaju – treneru, šta je ovo?“, rekao je Đurović u razgovoru za naš sajt i dodao da neće stići da pogleda ovaj meč Evrolige jer će voditi svoj kako kaže „povredama i odlascima igrača oslabljeni OKK Beograd“ koji gostuje Tamišu u 13. kolu KLS lige od 18 časova.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

vlade đurovićSvetislav PešićKvinsi MilerEvropaEvroligaFK Crvena zvezdaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara