"Filip Mekses"
"Filip Mekses"

Kad Mekses pogodi mora da je čudo od gola: Milanu prvi gradski derbi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.15. | 16:05

Ekipa Siniše Mihajlovića slavila (1:0) fantastičnim pogotkom Francuza

Filip Mekses

Prvi ovosezonski derbi između Milana i Intera pripao je ekipi Siniše Mihajlovića koja je u dalekoj Kini slavila sa 1:0 u okviru Internacionalnog Kupa šampiona. 

Izabrane vesti

Crveno-crni su do trijumfa stigli golčinom Filipa Meksesa u 62. minutu. Bonaventura je izveo korner sa leve stane i fenomenalno nabacio loptu Francuzu, koji ju je pravim kung-fu potezom zahvatio na nekih 17 metara i fantastičnim volejom zakucao u gol Intera.

Što se tiče same utakmice, drebi je derbi, i zaista, tamo daleko 11.000 kilometara od Italije, videli smo tvrdi okršaj velikih hrivala. Oba trenera dosta su kombinovali sastave i istumbali ekipe, a deluje da je Mihajlović u prvom poluvremenu izveo nešto jači tim od Mančinija. Milan je dominirao u posedu lopte u prvom delu, ali ekipa srpskog stručnjaka nije uspela da to pretoči u konkretne prilike. Inter je zapretio preko Dimarka u 4. i Gukurija u 21. minutu, dok je najbolju priliku za Milan imao Brazilac Eli koji je u 41. pogodio prečku glavom posle slobodnog udarca.

U nastavku su oba trenera dosta izmenjali postave, a šansu su dobila i skupo plaćena pojačanja na obe strane. Mančini je sredinom drugog poluvremena na teren poslao Kondogbiju, dok je Mihajlović javnosti predstavio skupa pojačanja Baku i Luiza Adrijana, koji nisu stigli da ostvare zapaženiji učinak.

Nakon ranije opsianog lepog gola Meksesa, Inter je probao da dođe do izjednačenja, imao je mi i igrača više nakon isključenja Noćerina u 86. minutu, ali se Ernaneš i Brozović nisu snašli u prilikama koje su imali u finišu utakmice.

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

Siniša MihajlovićRoberto ManćiniMilanInterFilip Mekses

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara