"Robin Dut"
"Robin Dut"

Kad je teško – Robin Dut!

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.05.13. | 14:48

Verder pronašao zamenu za Tomasa Šafa

Robin Dut

Jedna stvar se Robinu Dutu ne može osporiti - čovek ima hrabrost da se prihvati vrućeg krompira kada je najteže. Tako je, uostalom, i uplivao na veliku scenu nasledivši Folkera Finkea koji je 16 godina sedeo na klupi Frajburga. A sada se odvažio na još veći korak i seo na užarenu klupu Verdera.

Izabrane vesti

Dut će, naime, imati nezahvalan zadatrak da u Bremenu nadomesti odlazak Tomasa Šafa, koji je napustio Vezer stadion posle punih 14 godina. Tokom kojih su, valja podsetiti, Zeleni i postali poznati kao sinonim za otvoren, napadački fudbal koji je plenio lepotom.

Ipak, poslednjih godina rezultati nisu pratili igru, pa je došlo do rastanka, iako se nemačka fudbalska javnost i dalje pita kako će Dut bez Verdera i kako će Verder bez Duta. Pitali smo se i mi o čemu možete da čitate u kolumni urednika Nedeljnika Marka Prelevića.

Bilo kako, zadatak je poveren Dutu, koji je pre Frajburga vodio Štutgart Kikerse, a posle Bajer iz Leverkuzena, da bi prethodni angažman imao u Fudbalskom savezu Nemačke gde je radio kao sportski direktor. Ljudi iz Saveza su mu, ipak, izašlu u susret dozvolivši mu da se preseli u Bremen.

Dut i Verder su potpisali ugovor do juna 2016. godine.

(FOTO: werder.de)


tagovi

EvropaNemackaRobin DutVerder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara