"Marija Čolić"
"Marija Čolić"

Kad je Betmen na golu sve je lakše

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.16. | 09:05

Srpske rukometašice već obezbedile plasman u nastavak EP, a danas od 20.45 sledi poslednji megdan u Grupi A i to sa domaćim Šveđankama

Marija ČolićPotrebne su bile samo dve pobede na Evropskom prvenstvu da se ženski rukomet "vrati u modu" u Srbiji. Slabi rezultati poslednjih godina, smena generacije, pa i konstantni "zemljotresi" u Savezu prosto su ogadili ovaj lep, olimpijski sport našem narodu.

Ali samo ta dva (neočekivana) uspeha na kontinetalnom šampionatu u Švedskoj, prvo nad Slovenijom, a potom i nad aktulenim vicešampionom, Španijom odmah su digle temperaturu. Ne bi se moglo reći da je krenula euforija, ali ni ona nije daleko. Kao heroj na ove dve utakmice istakla se golman Marija Čolić. Popularni Betmen izdvojila se fenomenalnim intervencijama, sakupiši ih čak 18 protiv Špankinja.
"Bilo bi nezahvalno da kažem da nismo zadovoljne ovim što smo do sada postigle, ali je ovo tek prvi korak četvorogodišnjeg plana. Za sada smo obezbedile drugu rundu gde ćemo imati tri prilike za trijumf, a to nam obezbeđuje, peto, šesto ili sedmo mesto na kraju, a za mene je to kao medalja!", istakla je Čolićeva za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Srbija danas igra poslednji meč u grupi i to protiv favorizovanih Šveđanki od 20.45. Ukoliko pobede, naše igračice će obezbediti čak četiri boda koja prenose u drugi deo šampionata i praktično bi jedna pobeda u drugom delu EP značila i polufinale.
"Šveđanke su favoriti, na domaćem su terenu, pred 7.000 navijača što je veoma važno u ovakvim duelima. Naša prednost je motivacija, volja. Pokušaćemo da im pomrsimo račune", izjavila je a Sportski žurnal selektorka Dragica Đurić.

3,40 KVOTA NA POBEDU SRBIJE NAD ŠVEDSKOM

U nastavku šampionata ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa u dve grupe od po šest reprezentacija od kojih po najbolje dve idu u polufinale. Srpska i Švedska reprezentacija su dva puta odigrale nerešeno u kvalifikacijama za ovo prvenstvo. Danas je je na EP u Švedskoj na programu osam mečeva, po dva u svakoj grupi, a za sada su plasman u narednu rundu osim Srbije obezbedile Francuska, Danska i Norveška.


tagovi

ŠvedskaSrbijarukometEvropaDragica Đurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara