"Mark-Andre Ter Štegen"
"Mark-Andre Ter Štegen"

Kad Barsa kupuje, i DNK na proveri

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.11.13. | 09:48

"Dugo je već sa istom devojkom", kaže, između ostalog, Zubizareta o Ter Štegenu i pokazuje koliko daleko Blaugrana ide kada odluči da dovede nekog na Nou Kamp

Mark-Andre Ter ŠtegenNišta se ne prepušta slučaju. Jer grešaka ne sme da bude. I retko ih i bude. Nije ni posebno čudo s obzirom na sav trud koji najveći klubovi Evrope ulože kada dovode igrača. Barselonina potraga za naslednikom Viktora Valdeza među stativama najbolji je primer.

Naime, pošto su na stadionu  Nou Kamp na vreme shvatili da od dovođenja Davida de Hee ili Tiba Kurtoe neće biti ništa izbor je pao na Mark-Andrea ter Štegena, čuvara mreže Borusije iz Menhengladbaha.

Izabrane vesti

Kvalitet 21-godišnjeg golmana nije sporan, ali sam kvalitet nije dovoljan da domogneš potpisa ugovora s Barselonom. Naime, iako su predstavnici Barselone prvobitno demantovali, Andoni Zubizareta je za katalonski Sport potvrdio da je prošle nedelje s razlogom boravio u Nemačkoj.

I ne – nije ubeđivao Ter Štegena, koji je već pristao na selidbu u Barselonu. Sportski direktor Blaugrane je, naime, bio u poseti Ter Štegenovoj porodici kako bi uvideo da li Nemac zaista jeste kalibar koji je potreban španskom šampionu.
"Uvek kada dovodimo nekoga proverimo okruženje. Kako je rastao, kako živi. Barselona je veliki izazov i jednostavno moramo da se na svaki način uverimo da je igrač spreman da se uhvati u koštac s njime", otkriva Zubizareta i dodaje da je Ter Štegen "položio".
"Vodi miran život, ima dobar karakter, dugo je već sa istom devojkom, ne švrlja, ne pravi gluposti…"

Naravno, tone znači da je posao završen, jer je Barselona tvrdi pri stavu i nude osam miliona evra uz dva miliona bonusa ako osvoji Ligu šampiona. Borusija, pak, ne pristaje da išta manje od 12.000.000 evra.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Andoni ZubizaretaBorusija MenhengladbahEvropaMark-Andre Ter ŠtegenPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara