""
""

Kad Aguera nema, Boni i Sterling kolo vode! Rahimov šou trešnjica na vrhu torte! Silni Junajted srušio prokletstvo Gudisona, Čelsi konačno! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.10.15. | 17:55

Dušan Tadić asistent u remiju Sautemptona i Lestera (2:2), Vest Hem razbio Kristal Palas, Saido Berahino heroj VBA

Siti na Sterlingov pogon izgrmeo protiv Bornmuta, Junajted posle četiri godine pregurao Gudison Park, Čelsi konačno osetio slast pobede... Premijer liga se konačno vratila na male ekrane, a posle dosadnog remija na Vajt Hart Lejnu, engleski klubovi bili su prilično efikasni!

Izabrane vesti

Mančester Sitiju je bilo potrebno samo 45 minuta da uništi Bornmut na Etihadu, uz het-trik Rahima Sterlinga, koji je u odsustvu Serhija Aguera postao prva violina Građana - 5:1. 

Donedavni ključni igrač Liverpula sada je postao igrač u kojeg navijači Sitija imaju najviše poverenja. Sa svojim prvim het-trikom u dresu prvoplasirane ekipe Premijer lige Sterling je odradio najveći posao protiv nemoćnog Bornmuta i svojim pristalicama na tribinama pružio predstavu za uživanje. 

Veliki udeo u trijumfu Sitija imao je i Kevin De Brujne, koji je svojom asistencijom kod trećeg gola Sitija, a drugog Sterlinga postao jedan od najkorisnijih igrača kluba u poslednje vreme. Četiri pogotka, četiri asistencije u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima. Za poštovanje. 

Svoj udeo u ubedljivom trijumfu imao je i Vilfrid Boni, pošto je bio asistent kod prvog gola Sterlinga, a potom je postigao i pogodak za 2:0 u 11. minutu, te poslednji na meču. Utešni pogodak za Trešnjice upisao je prekaljeni strelac Glen Mari u 22. minutu. 

U komšijskom Liverpulu Mančester junajted slavio je protiv Evertona na Gudison Parku prvi put posle četiri godine posta i tri vezana poraza, odnosno tek drugi put još od 2007. godine! Uz odličnu partiju Andera Erere i kapitena Vejna Runija četa Luja van Gala trgla se posle debakla protiv Arsenala i nastavila poteru za samim vrhom tabele - 3:0. 

Đavoli su pobedu osigurali praktično već posle 22. minuta igre, kada je na semaforu rezultat bio već 2:0 u korist gostiju. Posle dve brze i efektivne akcije Morgan Šnajderlin i Ander Erera iskoristili su asistencije igrača iz poslednje linije tima – Krisa Smolinga i Markosa Roha i probušili mrežu Tima Hauarda.

Poslednju reč imao je Vejn Runi, koji je u 62. minutu postigao svoj prvi gol u gostima posle 330 dana posta (!) – odnosno 17 utakmica i 1.549 minuta pauze... Podatak koji na prvi pogled deluje kao potpuno nestvaran, ali istina je – Vaza se konačno podigao. I to protiv bivšeg kluba...

Na Stamford Bridžu Čelsi je pokazao znake života, pošto je rutinski savladao Aston Vilu rezultatom 2:0. Ali, ono što je najinteresantnije - još jednom su drugi odradili posao za Plavce. Neverovatno, ali istinito - tim Žozea Murinja je ove sezone već dobio na poklon treći autogol, čime su drugi, žargonski napisano, postali najbolji strelci Čelsija. 

Kako su Vilijan i Dijego Kosta upisali tek po dva gola do sada, jasno je zašto ovaj podatak ima pomalo čudan, ali potpuno tačan kontekst. 

Ipak, strelac prvog pogotka i bez sumnje najzaslužniji igrač za pobedu Čelsija je Dijego Kosta, koji je pored pogotka u 34. minutu, nakon asistencije Vilijana, naterao Alana Hatona da loptu pošalje u sopstvenu mrežu i unazadi Aston Vilu potpuno. 

Još jedan spektakl priredili su fudbaleri Lestera, ovog puta na gostovanju Sautemptonu. Lisice su već u 37. minutu imale dva gola zaostatka, ali su zahvaljujući neverovatnom osećaju Džejmija Vardija izrežirali veliki povratak i uzeli bod - 2:2!

Već u 21. minutu Žoze Fonte je doveo Svece u vođstvo posle savršeno izvedenog kornera i asistencije Dušana Tadića, da bi Virdžil van Dajk samo 16 minuta kasnije duplirao vođstvo.

Međutim, ekipa Klaudija Ranijerija ne bi bila tu gde jeste da se nije specijalizovala za neverovatne finiše utakmica. a u glavnoj ulozi ponovo je bio ubitačni tandem Mahrez – Vardi, koji je Svece pokosio za manje od pola sata.

Najbolji strelac Premijer lige i Lestera ove sezone prvo je iskoristio hirurški preciznu asistenciju Nejtana Dajera sa desne strane, da bi potom Mahrez još jednom sasekao protivničku odbranu, kao nožem kroz puter i Vardiju namestio drugi pogodak na utakmici, ukupno deseti u engleskom šampionatu ove sezone!

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota:

Totenhem – Liverpul 0:0

Čelsi – Aston Vila 2:0 (1:0)
/Kosta 34, Haton 54 ag/

Kristal Palas – Vest Hem 1:3 (1:1)
/Kabaj 25 penal – Dženkins 22, Lansini 88, Paje 90+4/

Everton – Mančester Junajted 0:3 (0:2)
/Šnajderlin 18, Erera 22, Runi 62/

Mančester Siti – Bornmut 5:1 (4:1)
/Sterling 7, 29, 45+3, Boni 11, 89 – Mari 22/

Sautempton – Lester 2:2 (2:0)
/Fonte 21, Van Dajk 37 - Vardi 66, 90+1/

VBA – Sandrelend 1:0 (0:0)
/Berahino 54/

18.30 Votford – Arsenal

Nedelja:

17.00 Njukasl – Norič

Ponedeljak:

21.00 Svonsi – Stouk

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vilfrid BoniVejn RuniSautemptonRahim SterlingPremijer ligaMorgan ŠnajderlinMančester SitiKevin de BrujneEvropaEvertonEngleskaDušan TadićDijego KostaČelsiAnder Erera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara