""
""

Juventusov luksuz: Kad ne radi atomski napad, tu je “dosadni” Kedira (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.16. | 19:58

Stara dama pokorila i Rim

Počeli su Mandžukić i Dibala, ušao je i Iguain, ali i pored tog atomskog trilinga u napadu, kao prva puška Juventusa u novoj sezoni se izdvojio onaj od koga se to najmanje očekivalo - Sami Kedria.

Izabrane vesti

Teže nego što se očekivalo, ali opet i bez neke posebne drame, Juventus je odbranu titule i put ka još jednom Skudetu nastavio minimalnom pobedom protiv Lacija u Rimu. A heroj pobede je bio Sami Kedira koji je postigao gol vredan tri boda. Podsetimo da je strelac bio i u derbiju prvog kola protiv Fiorentine. Kediri je posao uglavnom da organizuje igru, preseca pasove protivnika, da mu “dosađuje” a golove je retko postizao. Ova sezona mu je baš krenula berićetno…

Alegri je opet počeo sa tandemom Mandžukić - Dibala u napadu., dok je Iguain čekao šansu sa klupe što je znak da još nije poptuno spreman.

Iako već 13 godina ne zna za pobedu nad Juventusom u Seriji A i iako je u poslednjih 10 međsuobnih okršaja izborio samo jedan remi uz devet poraza, Lacio se predstavio u dobrom svetlu protiv apsolutnog favorita.

U prvom poluvremenu je Imobile dva puta ozbiljno zapretio pa su Benatija i Bufon morali da spasavaju goste. Juve je šanse imao preko Dibale, Kedire, Asamoe… Realan rezultat je bio da prvo poluvreme nema pobednika.

Ipak, u drugom delu igre je Juve dodao gas. Dibala je imao dobru šansu, nešto između pasa i šuta Kedire je u 62. minutu prošlo zamalo pored stative, ali Laciju nije bilo spasa četiri minuta kasnije. Nemac je ovog puta bio precizan. Ubacio se iz drugog plana i dijagonalom iskosa po zemlji konačno matirao odličnog Marketija. Minut ranije je ušao i Iguain koji je u toj situaciji odvukao pažnjiu odbrane Rimljana.

Lacio je do kraja imao dobru šansu za izjednačenje preko Patrika, ali je Juve rutinski sačuvao prednost i sa dve pobede iz prva dva kola najavio da je i opet prejak za rivale, iako se očekivalo i više.

SERIJA A - 2. kolo

Subota:
Lacio - Juventus 0:1 (0:0)
/Kedira 66/

20.45: Napoli - Milan

Nedelja:
18.00: Inter - Palermo
20.45: Kaljari - Roma
20.45: Krotone - Đenova
20.45: Fiorentina - Kjevo
20.45: Sampdorija - Atalanta
20.45: Sasuolo - Peskara
20.45: Torino - Bolonja
20.45: Udineze - Empoli 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ASami KediraLacioJuventusItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara