""
""

Juve, srećan ti novi Skudeto! Mertens utišao Rim, Napoli želi direktno u Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.17. | 16:54

Roma zaigrala tek u finišu utakmice, kada je mogla i do velikog boda, ali ipak nije uspela - 1:2

Roma je doživela dva teška udarca u samo tri dana, pa je nakon poraza u rimskom derbiju doživela nokaut u Derbiju sunca. Predvođen fantastičnim Drisom Mertensom Napoli je apsolutno zasluženo odneo sva tri boda iz Večnog grada i drugoplasiranom timu Serije A prišao na samo dva koraka zaostatka - 1:2 (0:1).

Izabrane vesti

Lučano Spaleti je izgubio još jednu takmičarsku bitku, ovoga puta od fanatičnog taktičara Mauricija Sarija, pa sada iz Rima za Torino mogu da pošalju čestitku Juventusu na kojem piše - srećan vam šesti uzastopni Skudeto. Nakon ovog poraza Vučica je ostala na sedam bodova zaostatka za Starom damom, ali i utakmicom manje, pa će ekipa Masimilijana Alegrija sutra u Udinama pokušati da stigne do kapitalnih plus 10.

Bio je to mat Napolitanaca u dva poteza, a prvi u 26. minutu, koji je omaleni Belgijanac na majstorski način poslao loptu u mrežu nesrećnog Vojčeha Ščensnog. Romina igra je do tada ličila na nešto, ali se pole toga u potpunosti raspala, pa je Spaletijev tim kako je utakmica odmicala sve više srljao, a Napoli čekao pravi trenutak da zada konačan udarac rivalu.

On je stigao u 50. minutu, kada je Mertens krunisao još jedan sjajan kontranapad svog tima i fenomenalno dodavanje Lorenca Insinjea.

Spaleti je prvu grešku napravio kada je u startnu postavu pre Mohameda Salaha stavio Stefana el Šaravija, pa je ta izmena napravljena u 52. minutu, ali je već izgledalo da je kasno za neke velike promene.

Ipak, sve se promenilo u samom finišu. Brzonogi Egipćanin je u 85. minutu pogodio stativu, dok je do smanjenja rezultata konačno došlo u 89. minutu, kada je Kevin Strotman smanjio prednost gostiju, a prava drama viđena je u nadoknadi vremena kada odlične šanse nisu uspeli da iskoriste Salah i Peroti. Tada je ulogu heroja utakmice preuzeo Pepe Reina fantastičnom intervencijom u 94. minutu.

SERIJA A - 27. KOLO:

Roma - Napoli 1:2 (0:1)
/Strotman 89 - Mertens 26, 50/

18.00 Sampdorija – Peskara
20.45 Milan - Kjevo

Nedelja:
12.30 Atalanta – Fjorentina
15.00 Empoli – Đenova
15.00 Kaljari – Inter
15.00 Udineze – Juventus
15.00 Torino – Palermo
15.00 Krotone – Sasuolo
20.45 Bolonja - Lacio

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARomaPepe ReinaNapoliItalijaEvropaDris Mertens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara