""
""

Juve napreduje: Šik je prvi, Nzonzi na pola puta! Sevilja spremila lukav plan B

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.17. | 15:25

Stara dama na pragu kapitalnog pojačanja koje se čeka godinu i kusur dana

Vreme je i za novajlije u Juventusu. Stara dama je prvo morala da završi neke poslove „u kući“ pre nego što je krenula na pijacu. Potpisani su novi ugovor sa Mandžukićem i trenerom Alegrijem, a otkupljen je Kvadrado. Odavno su kaparisani mladi štoper Kaldara iz Atalante, vezista Bentankur iz Boke Juniors i veliki talenat italijanskog fudbala Rikardo Oroslini iz Askolija. Videćemo ko će od njih već ovog leta zadužiti opremu Bjankonera, a ko će nastaviti da se kali...

Izabrane vesti

Sada sledi kupovina novajlija. Prvi će potpisati Patrik Šik, otkrovenje sezone iz Sampdorije. Mladi Čeh je odavno sve dogovorio sa Bjankonerima, Pavel Nedved ga je ubedio. Juventus je pristao na otkupnu kaluzulu od 25.000.000 evra, ali možda cena bude i manja za koji milion ako se postigne dgovor sa Sampdorijom da igrač ostane na pozajmici još jednu sezonu.

Ipak, ključna stvar je pojačanje vrhunske klase  u veznom redu koje se čeka od prošlog leta. Opet je Stiven Nzonzi iskočio u prvi plan i Juve je krenuo na njega. Dobra stvar je što se Juve već dogovorio sa Nzonzijem i što je prihvatio ponuđene uslove. Sada treba da se dogovori obeštećenje.

Sevilja insistira na otkupnoj klauzuli od 40.000.000 evra, Juve će opet pokušati prvo da se cenjka i krenuće sa ponudom od 30.000.000 ili 32.000.000 evra. Biće to tvrdi pregovori, ali Stara dama ne sme da dozvoli debakl kao sa Vitselom. Alternative poput Matića, Tolisoa ili Matuidija su još skuplje.

Ipak, Sevilja je svesna vrlo verovatnog gubitka francuskog veziste i već se bacila u potragu za zamenom. Pogotovo što ističu pozajmice Nasriju i Kraneviteru pa će u veznom redu ostati rupa. Dvojica fudbalera su označeni kao mete Andalužana: Roke Mesa iz Las Palmasa i Dani Pareho iz Valensije.

Roke Mesa je jedan od najcenjenijih vezista Primere, drugi po osvojenim loptama i treći po preciznosti pasova u ligi prethodne sezone. Prošlog leta je bio na korak od transfera u Sevilju za 10.000.000 evra, rekao je čak da se „oseća kao seviljista“, ali je tadašnji Las Palmasov trener Kike Setijen stopirao priču u poslednjem trenutku. Sada je Sevilja spremna  da ponudi 12.000.000 evra za Mesu, a možda i celih 15.000.000 evra ako se Kanarinci budu nećkali.

Blizu je i dolazak Pareha. Valensijin novi trener Marselinjo želi da „očisti“ svlačionicu Valensije, a među prvima na listi za odstrel je Pareho. Njega je Monći i ranije pokušavao da dovede u Sevilju, čini se da je sada kucnuo idealan čas da se sklopi taj brak. Prošlog leta je Sevilja nudila 14.000.000 evra za Pareha, čini se da bi sada mogla da ga dobije i jeftinije posle traumatične sezone Slepih miševa.

(FOTO: Action images)


tagovi

ValensijaStiven N'ZonziŠpanijaSeviljaSerija ASampdorijaPrimeraLas PalmasJuventusItalijaEvropaDani Pareho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara