Džeri Mina
Džeri Mina

Junak Mundijala, ali šta će Barsi štoper koji ne zna lopte?

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.07.18. | 18:32

Neizvesna sudbina Džerija Mine

Dobio je ime po mišu iz crtaća Tom i Džeri, ali je u Rusiji izgledao kao opasna mačka. Džeri Mina je bio jedan od junaka Kolumbije na Svetskom prvenstvu, nenadmašan u skoku, sa dugim korakom vrlo pouzdan i na zemlji, a stigao je pritom i da postigne tri gola. Načeo je Poljake u onoj pobedi od 3:0, zatim je dao jedini gol u meču sa Senegalom i tako odveo Kolumbijce u osminu finala, a zatim izjednačio u kobnom sudaru sa Engleskom, samo da bi njegova selekcija ispala u penal seriji.

Ali sve to nije bitno, jer Džeri Mina i dalje ne zna gde će igrati naredne sezone-

Izabrane vesti

Prosto, Barselonin stil je takav kakav je. Tamo ne možeš ni da braniš ako ne umeš da pimpluješ do 100. Svi moraju da budu osposobljeni za pas igru. Mina je sasvim drugačiji štoper. Jak kao bik, ali ne preterano spretan kad je lopta u njegovim nogama. Pritom, samo se čeka dan kada će Barselona da izbroji 35.000.000 evra i dovede dugogodišnju želju Klemona Lengela iz Sevilje. Uz Samjuela Umtitija i Đerara Pikea za Minu tu jednostavno nema mesta.

Zato je jedna od centralnih tema španskih medija Barsina dilema: šta sa Minom? U stvari, dilema je navodno nepostojeća, jer Ernesto Valverde nema ni najmanju sumnju da Džeri nikada neće postati igrač za Barselonu. Uostalom, proletos je za Blaugranu odgirao samo 379 minuta za pet meseci.

Pritom, Mina zauzima mesto za igrača van Evropske unije, a Barselona je navodno rešila da ubrza dolazak Artura iz Gremija. Prvobitno je bilo planirano da dođe u januaru, Valvervde bi ipak da ga već sada vidi na treninzima. Jedno mesto bi dakle trebalo osloboditi.

Dalje, Mundo Deportivo – inače blizak upravi kluba – već danima piše da je Barsa zainteresovana da dovede Vilijana iz Čelsija, ali nije spremna da plati obeštećenje od čak 80.000.000 evra koliko Plavci traže za Brazilca. Barsina procena je 60.000.000 evra. Ostatak bi možda mogao da se nadomesti slanjem jednog igrača u suprotnom pravcu. Pominju se Rafinja, Andre Gomeš, čak i Paulinjo, ali pre svih Mina. Nije poznato kako na tu ponudu gledaju u Londonu.

Sam igrač je odlučan u nameri da se izbori za svoje mesto na stadionu Kamp Nou. Eventualno bi pristao na pozajmicu na kojoj bi sakupljao evropsko iskustvo. Tu je problem njegova visoka plata. Takođe i Barsina procena da je pametnije odmah ga prodati. Sad kad mu je cena narasla na osnovu dobrih partija na Svetskom prvenstvu.

Zimus ga doveli za 11.800.000 evra. Nema nikakve sumnje da bi posle ovakvog Mundijala mogli ne samo da vrate uloženo, već i da zarade. Samo da mu nađu pravi klub. Čelsi je dakle jedna opcija, navodno je zainteresovan i Fenerbahče, a turski mediji pišu i da konkurenciju istanbulskom klubu pravi ni manje ni više nego Liverpul. Mada nam se čini da uz Virdžila van Dajka, Dejana Lovrena, Ragnara Klavana i Đoela Matipa, pa i Džoa Gomeza koji tu može da pomogne, na Enfildu nema mesta za još jednog centralnog beka.

A tako je dobar bio u Rusiji...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džeri MinaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara