"Vladimir Jugović"
"Vladimir Jugović"

Jugović: Srpska prekretnica na Maksimiru

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.13. | 16:50

Zvezdino "dete sa druge planete" u intervjuu za hrvatski "Jutarnji list" istakao da podmlađeni Orlovi imaju potencijal za velika dela, kao i da Siniša Mihajlović može da postane veliki trener. Modrića, Srnu, Jelavića i Mandžukića ističe kao najveće pretnje za srpsku ekspediciju na Maksimiru

 

Vladimir JugovićLegenda reprezentacije Srbije i Crvene zvezde Vladimir Jugović je u razgovoru za hrvatski „Jutarnji list“ istakao da se u dugo čekanom fudbalskom dvoboju Hrvatske i Srbije nada trijumfu Orlova, ali da će Kockasti imati prednost domaćeg terena, te i velikog broja navijača, što će dosta uticati na konačan ishod meča.
„Kao navijač Srbije i bivši reprezentativac, naravno da se nadam pobedi Orlova. Svakako, prednost Hrvatske je domaći teren, ali i podrška navijača, što Srbija neće imati. Međutim, na strani Srbije je to što više nema mesta za bilo kakve kalkulacije, moraju ići na pobedu ili pozitivan rezultat. Takva situacija u fudbalu predstavlja veoma snažan motiv za igrače“, rekao je Jugović.

Izabrane vesti

Novinare hrvatskog lista je zanimalo da li reprezentacija Srbije ima potencijal za velike stvari, kao i da li selektor Mihajlović ima kapacitete za velikog trenera.
„Nesumnjivo, potencijal postoji, ali šta će oni moći da ostvare i koliko će biti jaki, pokazaće budućnost. Mislim da je ovo svojevrsna prekretnica kod nas, krenulo se s mlađima, počevši od selektora pa na dalje. Tako sam ja barem shvatio“, objasnio je Jugović, a zatim dodao.
„Nas dvojica smo bili saigrači, poznajemo se jako dobro, i verujem u njegove sposobnosti“.

Zvezdino “dete sa druge planete“ ističe Modrića, Mandžukića, Srnu i Jelavića kao potencijalne pretnje za duel sa Srbijom.
„Fudbal gledam kao jednu celinu, ali, istakao bih Modrića, Mandžukića, Srnu, te izvrsnog golgetera Nikicu Jelavića, kojeg sam dobro upoznao još dok je nosio dres bečkog Rapida. Njegova dosadašnja karijera potvrdila je da je pametno birao klubove. Došao je u vrlo, vrlo ozbiljan klub, Rapid, odakle se izdigao u visine“, smatra Jugović.

Za kraj, novinare “Jutarnjeg lista“ je zanimalo da li će legenda srpskog fudbala biti prisutna na Maksimiru 22. marta.
„Kako da budem na Maksimiru kad može doći samo 150 gostiju iz Srbije, ha-ha“!?

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaHrvatskakvalifikacije za svetsko prvenstvoSiniša MihajlovićSrbijaVladimir Jugović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara