""
""

Jugine makazice se ne zaboravljaju u Madridu! Ima li Atletiko snage da ponovi takav evropski preokret? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.16. | 19:04

Legendarni vezista nada se da istorija može da se ponovi naredne srede na Kalderonu

Atletiko Madrid je samo dva puta u svojoj istoriji uspeo da nadoknadi zaostatak 1:2 u evropskim takmičenjima, a poslednji put to je učinio 8. decembra 1998. godine, kada je predvođen fantastićnim Vladimirom Jugovićem prvo stigao prednost Real Sosijedada, a onda u produžecima još dva puta zatresao mrežu ekipe iz Baskije i prošao u četvrtfinale Kupa UEFA.

Izabrane vesti

Legendarni Juga bio je dvostruki strelac na tom meču, a njegove makazice za vođstvo od 1:0 još uvek se prepričavaju na Visente Kalderonu. Čuveni srpski vezista veruje da je takav epilog moguć i naredne srede u Madridu, gde stiže moćna Barselona.
"Nadam se da Atletiko može da učini isto to i protiv Barselone. Igrao sam vrlo dobro u tom meču, ali sam se kasnije povredio. Stradao mi je primicač, ali sa tog meča nosim lepe uspomene. Svega se dobro sećam jer imam i sliku u mom stanu u Monte Karlu. Moj devetogodišnji sin me dosta pita o tome", rekao je Jugović za Marku.

Tih 45 minuta Vladimira Jugovića možda su bili i najbolji tokom njegove karijere u dresu Jorgandžija, ali ga je povreda primorala da u drugom poluvremenu ostane u svlačionici.
"Mnogo sam patio što nisam bio u mogućnosti da pomognem svojim saigračima. Znam koliko je bilo teško Toresu zbog isključenja prošlog utorka na Nou Kampu. Na ovom nivou takmičenja nije dobro za utakmicu kada neko dobije isključenje, pogotovo u prvom poluvremenu, ali tu se sad ne može ništa".

Jugović takođe pamti i povratak svoje generacije u madridskom derbiju protiv Reala, koji bi mogao da predstavlja zvezdu vodilju za Simeoneov sastav.
"Saki je tada sjajno pripremio utakmicu, reako nam je da budemo strpljivi. Real tada nije bio jak kao Barselona danas, ali uvek morate da verujete u sopstvene kvalitete i da imate karakter. To je najvažnija stvar. Simeoneov Atletiko je vrhunski tim, mnogo jači nego što smo bili mi. Ovaj tim ima karatker ratnika i snažan zajednički duh. Iza svih ovih uspeha su godine velikog rada, ništa nije slučajno", rakao je Jugović i napomenuo da će Kalderon predstavljati 12. igrača za Atletiko u revanšu četvrtfinača.
"Jorgandžije mogu da pobede, Barsi je uvek teško protiv Atletika. Pre dve godine su poraženi u Madridu i ta slika sada mora da im bude na umu. Nadam se da ćemo se naći 28. maja na San Siru, dovešću sina da vidi finala", poručio je Jugović.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vladimir JugovićŠpanijaLiga šampionaEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara