""
""

JOŠ ŠEST! Lester je tim od 11 heroja, danas su proradila dvojica najdiskretnijih (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.04.16. | 16:19

Deni Simpson je mogao da promaši titulu, ali ispostavilo se da ju je blindirao

Nisu najskuplji, niju najtalentovaniji, ne driblaju najbolje... Ali su EKIPA! Najbolja u Premijer ligi. Kako god se ovo završilo. A deluje da će se završiti bajkovito. Onako kako se nadaju milioni ljubitelja fudbala širom sveta. Najšokantnijom titulom u istoriji Premijer lige.

Izabrane vesti

Miljenik godine Lester ne haje za pritisak i nastavlja da ruši sve pred sobom. Nastavlja da odbrojava. I to sitno. Sada se baš približilo. Danas je precrtan i Sauetmpton. Minimalcem. Onako kako su prethodno padali Norič, Votford, Njukasl, Kristal Palas... Još šest utakmica je ostalo do kraja Premijer lige, a Lester je na ogromnih sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Totenhem. Stavili su jednu ruku na šampionski pehar, još samo da ga zagrle sa obe...

Nekada je to ubitačni instinkt i prodori Džejmija Vardija. Nekada je to momenat magične inspiracije Rijada Mareza. Nekada nebeski skokovi Roberta Huta, nekada levica Kristijana Fuhsa, a nekada kilomteri Danija Drinkvotera i Ngola Kantea. A danas je to bio kapiten i stub odbrane Ves Morgan. I posle svega, Deni Simpson. Tragičar protiv Arsenala, umalo da danas opet opet pokvari sve. Ali i njegovom zaslugom je došao ovaj minimalac i korak ka tituli.

Preko 20 minuta je Lester ludačkim tempom i presingom držao Sautempton u šahu i stezao obruč oko gola danas fenomenalnom Frejzera Forstera. Kada su došli do daha, gosti su krenuli ka golu Šmajhela. Rešeni da pokvare najveću bajku evropskog fudbala. Pošteno, sportski, onako kako to godinama biva u Premijer ligi gde niko nikome ništa ne poklanja. Posle pola sata igre su napravili prvu pravu priliku. Sevnula je kontra, Mane je imao prazan gol ispred sebe i poslao loptu ka njemu, ali je naleteo Deni Simspon i rukom blokirao udarac. Međutim, niko se nije bunio. Elemenata za penal nije bilo. „Najčistija“ i možda najvrednija ruka ove sezone u Premijer ligi. Tim potezom je Lester napravio prvi korak ka pobedi.

Nedugo zatim, mreža se zatresla na drugoj strani. Fuhs ove sezone šalje centrašuteve sa očima, a jedan od njih je u 38. minutu završio na glavi Vesa Morgana koji se otarasio čuvara i glavom zakucao loptu u mrežu Forstera. Dakle, kada ne ide Vardiju, Okazakiju, Marezu i ostalima, uvek je neko drugi tu da spasi stvar. Danas je to bio, prvo Simpson, pa onda Morgan. Nije mogao da izabere bolji momenat za prvenac u sezoni! Heroji su postali dvojica najdiskretnijih. 

Posle gola se sve promenilo. Dušan Tadić je ušao raspoloženiji nego ikada i počeo da stavlja na muke odbranu Lestera. Sautempton je pretio sa svih strana. U jeku tih napada, Lester je imao šansu da cementira pobedu. Deni Simpson je promašio kolosalnu šansu. Ali zbog one ruke iz prvog poluvremena, zaslužio je svo poštovanje i oprost. Nezamenjiv je ove sezone na desnom boku, a o njemu se najmanje priča. Nije zaslužio da ga pamte po dva kiksa. Mnogo više je onog dobrog što je uradio za Lisice. 

Napadao je Suatempton do kraja kao da i on juri titulu, ali granitni bedem ispred Šmajhela je sve izdržao. U prvom delu sezone su bili najefikasniji tim Premijer lige, a sada kada se lomi titula, Italijan Ranijeri majstorski primenjuje pravilo iz domovine gde se titula uvek osvajala netaknutom mrežom. 

Do kraja je još šest kola. lester može do titule i ranije. Sledi jako teško gostovanje davljeniku Sanderlendu gde će maleteti na možda najtvrđu ekipu u ligi. Potom imaju dva meča kod kuće protiv Vest Hema i Svonsija i posle toga bi već mogli i matematički da overe titulu. Da ne čekaju ona tri kola protiv Mančester Junajteda, Evertona i odlazak na noge Čelsiju. Bilo bi lepo da bezbrižni dođu na Stamford Bridž i da Ranijeri samo mahne Romanu Abramoviću u svečnoj loži. Da ga podseti na ono leto 2004. kada je morao da se skloni zbog Murinja iako nije zaslužio. I da čelsijevom gazdi poruči:
"Vidimo se u Ligi Šampiona. Ah, da... Ne vidimo se. Vas nema tamo"

PREMIJER LIGA - 32. KOLO:

Subota:
Aston Vila - Čelsi 0:4 (0:2)
/Loftus-Čik 26, Pato 45+3, Pedro 46, 59/

Vest Hem - Kristal Palas 2:2 (2:1)
/Lancini 18, Paje 41 - Dilejni 15, Gajl 75/

Bornmut - Mančester Siti 0:4 (0:3)
/Fernando 7, De Brujn 12, Aguero 19, Kolarov 90+3/

Norič - Njukasl 3:2 (1:0)
/Klose 45+2, Mbokani 74, Olson 90+3 - Mitrović 71, 86pen/

Stouk - Svonsi 2:2 (1:0)
/Afelaj 13, Krkić 53 - Sigurdson 68, Paloski 79/

Arsenal - Votford 4:0 (2:0)
/Sančez 4, Ivobi 38, Beljerin 48, Volkot 90/

Sanderlend - VBA 0:0

Liverpul - Totenhem 1:1 (0:0)
/Kutinjo 51 - Kejn 63/

Nedelja:

Lester – Sautempton 1:0 (1:0)
/Morgan 38/

17.00: Mančester Junajted - Everton

(FOTO: Action images)


tagovi

Ves MorganSautemptonPremijer ligaLester SitiEvropaEngleskadeni simpson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara