""
""

Još samo korak deli čudesni Bredford od bajke na Vembliju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.01.13. | 23:00

Engleski četvrtoligaš napravio još jednu senzaciju pobedivši Aston Vilu sa 3:1 u prvom meču polufinala Liga Kupa Engleske


Nastavlja se bajka čudesnog engleskog četvrtoligaša Bredford Sitija! Momci iz četvrtog razreda engleskog fudbala su i večeras naparvili senzaciju i sada ih samo jedan korak deli od meča na Vembliju u kojem bi se borili za trofej Liga Kupa Engleske. Večeras su u prvom meču polufinala pomenutog takmičenja savladali favorizovanu Aston Vilu sa 3:1 i na dobrom su putu da ostvare senzacionalan plasman u finale.

Izabrane vesti

Bredford je već ranije izbacio Vigan i Arsenal, a ukoliko mu isto pođe za rukom i protiv Vile, postaće prvi klub u istoriji iz četvrte lige koji je u istoj sezoni eliminisao tri premijerligaša. Trenutno ima lepu prednost iz prve utakmice, ali protiv njega je statistika koja govori da je Aston Vila u svih 19 dosadašanjih okršaja u Liga kupu izbacila rivala iz četvrte lige.

Bredford je u večerašnjoj utakmici poveo u 19. minutu kada se Naki Vels najbolje snašao u gužvi i pogodio iz neposredne blizine. Na 2:0 je u 77. minutu pogotkom glavom povećao Rori Mekardl. Aston Vila je do vrednog gola u gostima došla u 82. minutu kada je strelac bio Andreas Vajman, ali da Bredford u Birmingem ipak otputuje sa dva pogotka prednosti pobrinuo se Karl Mekhag kada je u 88. minutu udarcem glavom spreoveo loptu u mrežu.

Revanš meč se igra 22. januara na Vila Parku. Durig polufinalni par čine Svonsi i Čelsi koji svoj prvi meč igraju sutra, 9. januara. 


tagovi

Aston VilaBredfordEngleskaEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara