Još jedno Leverkuzenovo pojačanje, potrošeno 32.000.000 evra! Uvod u Čelsijev prvi veliki transfer?

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.05.18. | 12:40

Farmaceuti završavaju prelazni rok i pre nego što je počeo

Bajer Leverkuzen je u sprintu na fudbalskoj pijaci! Bundesligaš je danas zavrnično potvrdio i drugo veliko pojačanje.

Ugovor sa Farmaceutima je potpisao dosadašnji Herin vezista Mičel Vajzer. On je plaćen 12.000.000 evra berlinskom klubu pošto je aktivirana otkupna klauzula, a parafirao je vernost do 2023. godine.

Izabrane vesti

On je drugo veliko pojačanje Leverkuzena u letnjem prelaznom roku koji još nije ni počeo. Pre njega je Bajer angažovao supertalentovano krilo Paulinja iz Vasko da Game za 20.000.000 evra plus dodatnih 10.000.000 evra ako se ostvare određeni bonusi. Očigledno da u Leverkuzenu žele što pre da završe sa kupovinama dok nije počela ludnica letnje pijace i dok cene nisu skočile.

Vajzer je dete Bajerna, u kojem nije dobio pravu šansu i tamo ga je precrtao tadašnji trener Pep Gvardiola. Igra na poziciji desnog beka i krila. Pokriva sve pozicije uz desnu aut-liniju i izrazito je ofanzivan bočni igrač.

Njegov transfer u Leverkuzen bi mogao da znači i odlazak Benjamina Henrihsa. Povremeni reprezentativac Nemačke je jedan od Leverkuzenovih najvećih dragulja i standardni desni bek. Za njega je zainteresovan Čelsi i spekuliše se da bi Plavci mogli da aktiviraju Henrihsovu otkupnu klauzulu od 35.000.000 evra. Za Henrihsa je zainetersovan i RB Lajpcig, ali Leverkuzen ne bi da pojačava direktne rivale zbog čega je i zimus stavio veto na Henrihsov transfer u Lajpcig.


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Benjamin HenrihsMičel Vajzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara