""
""

Još jedan štoper iz Bundeslige u Liverpulu! Redsi poveli u trci za Vajnalduma

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.16. | 09:23

Klop sve iznenadio izborom 30-godišnjeg defanzivca koji će koštati 5.000.000 evra

Jirgen Klop je pronašao još jedno pojačanje u Bundesligi i u završnoj je fazi pregovora sa njim. Novi član Redsa do kraja nedelje će postati Ragnar Klavan, estonski štoper iz Augzburga.

Izabrane vesti

Poput ranijih pojačanja Matipa i Karijusa, i Klavan je izrčita želja Jirgena Klopa koji ga poznaje iz Bundeslige. Ovo je poprilično iznenađenje za mnoge navijače Liverpula s obzirom da Klavan ima 30 godina i da se ranije nije dovodio u vezu sa prelaskom na Enfild. Klub je uspeo u tajnosti da sačuva ime Klopove želje pošto su detalji procurili tek u finišu pregovora. Transfer bi trebalo da iznosi 5.000.000 evra što je suma koju Augzburg nije mogao da odbije za 30-godišnjaka koji je njihov član poslednje četiri sezone. Dogovoreni su i eventualni bonusi u zavisnosti od Klavanovog učinka.

Klavan dolazi kao hitno pojačanje s obzirom na situaciju sa štoperima. Klop je ostao samo sa Lovrenom i Matipom, pošto su se Sako i Gomez povredili, Škrtel i Ture su napustili klub, a Tijago Ilori nije ubedio da zaslužuje šansu. Estonac će biti alternativa za startere, levonog je, ineteligentan i baš ono što je bilo potrebno Klopu.

Posle Klavana, Liverpul bi trebalo da se fokusira i na još jedno pojačanje. Ostrvski mediji prenose da Redsi vode u trci za dovođenje Žoržinja Vajnalduma iz Njukasla kojeg žele Roma, Totenhem i još neki klubovi. Liverpul nije uspeo da dovede Poljaka Zjelinskog iz Udinezea koji će najverovatnije u Milan i potpuno se okrenuo Vajnaldumu. Slede naporni pregovori sa Njukaslom koji je prvo tražio 32.000.000 evra za Vajnalduma, potom spustio zahtev na 30.000.000 evra, dok Liverpul  za sada nudi 24.000.000 evropskih novčanica. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoržinjo VajnaldumRagnar KlavanPremijer ligaNemackaLiverpulletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaČempionšipaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara