"Nikola Jovanović"
"Nikola Jovanović"

Još jedan Srbin ostao bez NBA angažmana!

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.10.16. | 12:04

Posle Stefana Jankovića ugovor raskinut i s Nikolom Jovanovićem

Nikola Jovanović

Juče Stefan Janković, danas - Nikola Jovanović.

Izabrane vesti

Srbija će u nadolazećoj sezoni NBA lige ponovo imati samo trojicu srpskih igrača - Nemanju Bjelicu, Nikolu Jokića i Bobana Marjanovića. Baš kao što je to slučaj bio i godinu dana ranije. Nakon što je uprava Majamija odlučila da raskine saradnju sa srpskim krilnim igračem Stefanom Jankovićem, nedugo potom je i Detroit sporazumno prekinuo odnos sa polivalentnim centrom Nikolom Jovanovićem

Jedan Srbin manje u NBA ligi

Jovanović je u dresu Pistonsa odigrao samo jedan meč. Bilo je to protiv Filadelfije krajem prošle nedelje, kada je na terenu proveo tek nekoliko minuta. Jasno, trener Sten van Gandi odlučio je da srpskog igrača otpusti, iako je ugovor prethodno bio potpisan 26. septembra.

Međutim, uprkos otkazu, u Detroitu se nadaju da bi Jovanović mogao da ostane u razvojnom timu, Grand Rapidsu, te da eventualno nekada u budućnosti obnove saradnju.

Jovanović je tri godine igrao za Univerzitet Južna Karolina, gde je prosečno beležio 11 poena, šest skokova i jednu blokadu na 98 odigranih utakmica. Za vreme provedeno među Trojansima postao je 36. igrač u istoriji pomenutog koledža koji je ubacio 1.000 ili više koševa. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikola JovanovićNBA ligaDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara